Screen Shot 2014-09-02 at 11.03.54
V zraku · buzz buzz

Tudi za vas pravo jutro ne obstaja brez ”parne” skodelice kave? Dobrodošli v klubu. Vonj po kavi ima na marsikoga večji vpliv kot Luna, saj je ena redkih stvari, ki nas kot Sirene izvabi iz postelje v začetek dneva. Je drugi najbolj prodajan produkt na svetu in poraja večno vprašanje ali pitje le-te škodi ali koristi? AsapSCIENCE si je pogledal, kako vpliva na naše možgane.

Čeprav o kavi krožijo takšne in drugačne teorije ima enormno število sledilcev, saj je veliki ljudi takih, ki si jutra ne predstavljajo brez tega črnega napitka. Slaba vest gor ali dol.

PREBERITE ŠE: 10 neverjetnih dejstev o kavi

Kava je obred, sprostitev, dramilo in stimulans, ki ima cel diapazon učinkov, od fizioloških do psiholoških. Med drugim je tudi izgovor za druženje. Pa se lahko s kavo predozirate? Da boste lažje ločili zrno od plev (kaj je res in ali kava škoduje ali ne in kako vpliva na vaše možgane) si poglejte video.


PicMonkey Collage Lepota – je to najlepši ženski obraz? o-READ-NEWSPAPER-facebook Bralni rituali zaradi katerih boste bolj produktivni Foto: Connie Granja Photography 15 najbolj prikupnih fotografij novorojenih dvojčkov gloves-hands-close-up-finalsmall Dominic Wilcox: 10 absurdnih izumov ·