Evolucija moških očal
Utrip mesta · moda

Očala so z nami že dolgo in že dolgo imajo poleg svoje primarne vloge ščitenja pred žarki ali izboljšanja vida tudi vlogo modnega dodatka. In tako kot moda so se tudi moška očala skozi čas prilagajala trendom, zato je njihova zgodovina polna zanimivih primerkov. Sprehodi se skozi skoraj stoletno evolucijo moških očal in preveri, kaj je bilo ‘in’ včasih in kaj je ‘in’ danes. Obvezno ”čtivo” za vse hipsterje!

Te zanima, kakšna moška očala se prevladovala v prejšnjem stoletju in kako dizajn odstopa od današnji modnih smernic? Prav to je zanimalo tudi ekipo BuzzFeeda, ki je raziskala, kakšni okvirji so vladali posameznim desetletjem od 30. let prejšnjega stoletja do danes.

PREBERITE ŠE: Modna moška sončna očala 2015

Si kakšna izmed takšnih očal kdaj nosil tudi ti?

4th Dimension Watch 4th Dimension Watch – zapestna ura s polžastimi stopnicami namesto številk Fashion Week Fashion Week: 5 presenetljivih resnic o tednu mode Superge Payaa Iz NikeLaba prihajajo ”breztežnostne” superge Payaa Ekskluzivni zasebni klub "Palazzo Ralph Lauren" “Palazzo Ralph Lauren” – modni oblikovalec v Milanu odprl luksuzni zasebni klub ·