10 načinov, kako popestriti misijonarski položaj

Zadnjič posodobljeno: :

Naj se v vaši spalnici iskri od novih čutnih dražljajev.

Misijonarski položaj je osnovni položaj pri spolnih odnosih. Oseba, ki penetrira, je na vrhu, medtem ko druga oseba leži spodaj. “To je odlična začetniška poza, ki ne zahteva veliko prilagodljivosti in truda”, pravi Nan Wise, seksualna terapevtka.

Če je misijonarska poza za vas trenutno ena najbolj dolgočasnih poz ali pa če jo radi izvajate le ”ko se vam ne da”, nadaljujte z branjem.

“Misijonarska poza lahko prinese visoko intenzivnost – stik kože s kožo, stik z očmi in neposreden vonj po telesu,” pojasnjuje Debra Laino, spolna terapevtka in profesorica na univerzi Jefferson in univerzi Wilmington Woman’s Health.

1. Začnite z “erotično igro”

Kar nekateri morda štejejo za predigro, Nan Wise imenuje erotična igra. “Erotična igra se nanaša na ločevanje začetka od glavnega dogodka, a pravzaprav je vse spolni odnos dokler čutiš zadovoljstvo.” Namesto da se zanašate na samo misijonarsko pozo, da vam bo dala čutnost in povezanost s partnerjem, raje dvignite temperaturo z erotično igro.

Oba s partnerjem si osvobodita roke, pustite jih, da gredo instinktivno. Oralno zadovoljevanje je prav tako del erotične igre pred samim spolnim odnosom. “Erotična igra je pomembna v vseh položajih v spolnosti, še posebej pa pri misijonarskem, saj z njo postopoma povečujemo intenzivnost,” pravi Laino.

2. Ne pozabite na bradavičke in druge erogene cone

“Prsi in bradavičke sta dve največji erogeni coni, zato je pomembno, da ste nanje pozorni. Masaža, stiskanje, nežno ali močno (seveda, če imate to radi) ščipanje med spolnim odnosom, lahko zviša naval strasti. Ne pozabite spodbuditi tudi drugih delov telesa, kakor so ušesa in vrat,” pravi seksualni terapevt Ian Kerner. Seveda ne ustreza vse vsem, zato je pomembno, da pred samim odnosom veste, kaj ima vaš partner rad in s čim se strinja.

3. Prilagodite svoj ritem

Spolni odnos ni dirka, razen če govorimo o “quickieju”. Ne hitite z orgazmom. Počasi se sprostite, prepustite se občutku in uživajte. Osredotočite se na partnerjevo dihanje in se poskušajte sinhronizirati z njegovimi izdihi. Tako boste lahko na spolni odnos gledali kakor na vajino popolno združevanje. Poskusite tudi nekoliko spremeniti svoje gibe. Namesto običajnih gibov gor in dol vključite nekaj krožnih gibov z boki.

4. Spremenite kot

Najboljši del misijonarske poze je dejstvo, da lahko spremenite položaj in intenzivnost spolnega odnosa s preprosto spremembo kota. Če želite globljo penetracijo, pod spodnji del hrbta položite blazino. Če želite večjo stimulacijo klitorisa, razmislite o rahlem zasuku s tehniko koitalne poravnave (položaj, ki med penetracijo stimulira klitoris). Da bi to dosegli, je pomembno, da so partnerjeva ramena položena pred vaša.

Cilj koitalne poravnave je, da se izognete “potiskanju”, ki je značilnost misijonarske poze, in ste namesto tega pozorni na “drgnjenje” medenice in močnejšo stimulacijo klitorisa. “Med koitalno poravnavo partnerjeva penetracija ne bo tako globoka, kar bo omogočilo nekoliko daljši čas, da bi dosegel orgazem”, pojasnjuje Wise.

5. Vpeljite vibrator

Če želite stvari vzeti v svoje roke, dobesedno, v svojo rutino vpeljite vibrator. Uporabite ga lahko pred penetracijo – na bradavičkah, vratu, hrbtu ali na katerem koli drugem delu telesa, kjer vam ustreza. Tudi vaš partner ga lahko uporablja med misijonarsko pozo. Medtem ko je na kolenih, lahko s pomočjo vibratorja stimulira vaš klitoris.

6. Pomen povratnih informacij

To je pomembno pri vsaki pozi, še posebej pri misijonarski, tako da vaš partner nima občutka, da vam je dolgčas. “Izkoristite to priložnost, da izrazite svoje zadovoljstvo,” pravi Wise. Osvobodite se strahu in bodite glasni. Tako bo vaš partner vedel, kaj vam je všeč in kaj ne. Na takšen način bo spoznal, kateremu delu telesa naj posvetiti več pozornosti.

7. Tehnika X ali “cross body”

Vse se začne s preprosto misijonarsko pozo, a čez nekaj časa se mora partner obrniti. Njegova medenica naj ostane na istem mestu, roke in noge pa naj se vrtijo, vajini telesi bosta tvorili črko X, nežno zibanje pa bo okrepilo stimulacijo klitorisa in zagotovilo močnejši orgazem. Ta edinstvena tehnika vam omogoča neposreden pogled in sposobnost držanja partnerjeve zadnjice.

8. Kavbojska tehnika

Ta tehnika omogoča dodatno trenje med misijonarsko pozo, s tem se doseže dodatna stimulacija. To naredita tako, da ko vaš partner prodre v vas, potegnete noge k sebi, torej jih upognete v kolenih.

9. Tehnika školjke

Ta tehnika je kot nalašč za prožne ženske. Prosite partnerja za pomoč, naj dvigne vaše noge in jih potisne proti vašim ramenom in glavi. Takrat bo vaša medenica usmerjena navzgor in bo malo več prostega prostora, da lahko partner poleg penetracije vzame tudi vibrator za nadaljnjo stimulacijo klitorisa.

10. Tehnika Spork (The Spork)

Če ste pripravljeni misijonarsko pozo dvigniti na novo raven, potem je ta poza odlična za vas. Njegova osnova je seveda misijonarska poza. Pomembno je, da je partner med vašimi nogami, in da vi dvignete desno nogo navzgor. Takrat bi se moral on obrniti za 90 stopinj in začeti penetracijo.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Draga ženska, zaslužiš si moškega, ki te čuva kot kapljico vode na dlani