fbpx

4 nasveti za izboljšanje intimnega življenje: kako uskladiti delo od doma in spolnost

Foto: envato

Če s partnerjem živite pod eno streho 5 ali pa 40 let, je situacija s korona virusom marsikje zadeve postavila na glavo. Nekateri so se med samo pandemijo in posledično karanteno zbližali, drugi pač oddaljili. Stres in tesnoba sta med najhitrejšimi načini, kako ugasniti intimo v odnosu.

Ko sta s partnerjem v službi, prideta domov polna zgodb, ki si jih lahko izmenjujeta. S tem tudi ohranjata iskrico in skupaj rasteta. Če pa ste s partnerjem vsak dan skupaj, lahko hitro pride do napetosti. Če še vedno delate od doma, ali pa se vam to v bližnji prihodnosti ponovno obeta, priporočamo, da (p)ostanete aktivni na osebnem področju. Telovadite, berite knjige, glejte filme in debatirajte o tem s partnerjem.

1. Ločeni delovni prostor

Če delate od doma, to delajte v ločenih prostorih, če le lahko in se med delovnim časom ne družite z ostalimi člani družine, saj vam je to lahko to le distrakcija. Dovolite si odmaknjenost, da se boste imeli ob koncu dneva o čem pogovoriti.

2. Ustvarite nove zdrave navade

Redna vadba in zdrava prehrana sta dobra za vse – tudi za vaš spolni nagon, spolno vzdržljivost in občutek za dobro počutje.

Foto: Toa Heftiba / Unsplash

3. Meditirajte skupaj

Obstaja kar nekaj načinov skupne meditacije, s katerimi lahko izboljšate občutek umirjenosti in bližine. Preprosto sedenje z zaprtimi očmi, ko se držita za roke, je ena od možnosti. Drugo je gledanje v oči, ki je lahko zelo naklonjeno intimnosti. Klasična tantrična praksa je, da sedeta tesno skupaj, z nogami ovitimi drug okoli drugega in poskušata dihati kot eno.

4. Organizirajte zmenek

Mogoče je čas, da poskusite nekaj novega, saj vas bo to verjetno še bolj povezalo kot kadarkoli. Ste kdaj pomislili na zmenek v naravi, piknik na oddeji ob sončnem zahodu in domače pripravljenimi sendviči? Po končanem pikniku si privoščita toplo kopel in se prepustite posteljnim aktivnostim.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.