fbpx

50 odtenkov sive se lahko skrije pred njimi: francoski erotični filmi, ki vama bodo polepšali večer

Kateri so najboljši francoski erotični filmi, ki vama bodo polepšali večer in vaju pošteno ogreli?

Erotični filmi so za mnoge umetnost, predstavljanje spolnosti in ljubezenskih srečanj skozi neko globljo misel, skratka umetnost. Ne ponujajo samo seksa, ampak tudi intimnost, strast, poželenje, šibkost, ranljivost. In če kdo ve, kako narediti kakovosten erotičen film, so to Francozi. Predstavljamo vam 4 filme, ki vama bodo polepšali večer.

Francoski erotični filmi, ki vama bodo polepšali večer

Lepotica dneva (Belle de Jour, 1967)


Kultni film Lepotica dneva je režiral Luis Buñuel, v glavni vlogi pa se je znašla “hladna” lepotica Catherine Deneuve, ženska, ki je v sebi imela neustavljivo in usodno dozo erotike ter seksualnosti.
Zgodba se osredotča na Severine, mlado poročeno žensko, ki ima v odstostni svojega moža afere z drugimi moškimi. S temi srečanji Severine uresničuje svoje seksualne fantazije in najglobje želje. Te sprva nič hudega sluteče avanturice kmalu prerastejo v igrice in postanejo vsakodnevno opravilo, mladi Francozinji pa pomagajo, da odkrije popolnoma nov del sebe.

Lepotica dneva je vsekakor najbolj znan Buñuelov film in morda celo najbolj priljubljen in najbolj poznan erotični film v svetu kinematografije.

Emmanuelle (1974)


Serija erotičnih filmov Emmanuelle so nedvomno del kultne francoske erotične kinematografije. Prvi film je bil izdan leta 1974 in prikazuje svobodno, odprto vezo med poročenim moškim in mlado žensko. V tem filmu je zelo eksplicitno prikazano žensko samozadovoljevanje, pa tudi vsaka spolna izkušnja med parom. Ta film je bil v Franciji, pa tudi po Evropi, izjemno priljubljen in velja za enega najuspešnejših francoskih filmov v zgodovini.

Ljubimec (L’Amant, 1992)


Ljubimec je filmska priredba romana Marguerite Duras iz leta 1984, zanj je pa zaslužen režiser Jean-Jacques Annaud. Postavljen je v leto 1929, v francosko Indokino, kjer se francoska najstnica spusti v nepremišljeno in prepovedano romanco z bogatim, starejšim Kitajcem, vedoč, da bo razkritje njune afere imelo drastične posledice za oba. Film raziskuje erotični nabolj prepovedane ljubezni.

Ljubezen (Love, 2015)


Priznani režiser Gaspar Noé s filmom Ljubezen ruši vse tabuje! Gre za vznemirljivo erotično melodramo o fantu, dekletu in še enem dekletu z doslej najeksplicitnejšimi prizori seksa, kar smo jih kdaj videli na filmu. V njem spremljamo Murphya, ki se spominja svojega največjega ljubezenskega razmerja z mlado Electro: dveh let gorečega poželenja, polnih obljub, iger, ekscesov in napak.

NAMIG

Filme lahko na Amazon Prime 30 dni gledaš brezplačno! Če boš v 30 dneh prišel do konca svojega seznama “must see” filmov (ali serij) ti predlagamo, da si nastaviš opomnik, s katerim 29. dan prekličeš članstvo in tako ti ne bodo čisto nič zaračunali!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!