6 najpogostejših ubijalcev strasti

Zadnjič posodobljeno: :

"Izgubljamo čas z iskanjem popolnega ljubimca, namesto da bi ustvarili popolno ljubezen." - Tom Robbins

Kaj vam preprečuje, da bi bili dobri ljubimci ali da bi se popolnoma predali v intimnem odnosu?

Pogosto gre za časovno stisko, zavore in pomanjkanje spolnih tehnik. Vaš um se ne bo ugasnil, ko pride do intimnosti, da bi se lahko brez omejitev prepustili trenutku. Upirate se predajanju in sprejemanju dejstva, kako lepi ste pravzaprav. Zakaj? Ker se niste naučili videti sebe na takšen način.

Ljudje na spolnost pogosto gledajo bolj kot na izvedbeni podvig, kakor na čutno izmenjavo. V odraščanju večina ni dobila razlag o tem, kaj je spolnost. Niso jih učili, da je naraven del njih, in da jo morajo sprejemati in utelešati na zavesten in ljubeč način. In, da intimni odnos ni nekaj “umazanega” ali nekaj česar bi se morali sramovati.

Včasih se upirate spolnosti ali intimnemu odnosu, ker odražata vašo negotovost. Med najpogostejše strahove spadajo: “Je moje telo privlačno? Ali me obsoja partner? Sem dober ljubimec? Ali bom razočaral svojega partnerja? Ali bom zavrnjen? Zadušen?”

Ko strahovi prevzamejo oblast nad vami (tudi podzavestno), se začnete upirati spolnosti. Odpor se lahko kaže kot izgovori: “Nisem razpoložen. Preutrujen sem. Preobremenjen sem z delom. Otroci bodo sliši. Boli me glava.” Če ti izgovori postanejo vsakdanji, bo vaše erotično življenje pričelo trpeti. Tedaj je nujno, da preučite vaš odpor k intimnosti.

Kaj vam preprečuje, da bi bili dobri ljubimci ali da bi se popolnoma predali v intimnem odnosu?

Obstajajo različni načini za premagovanje tega odpora. Predvsem morate videti sebe, kot privlačno osebo za partnerja in ohraniti strast v razmerju. Ko ste utrujeni, jezni ali če se poruši komunikacija med vama, najprej izgine strast. Zanikanje in apatija sta sovražnika strasti.

Bodite pozorni na naslednje odvračilne dejavnike do dobrega spolnega življenja.

Šest pogostih morilcev strasti

1. Izčrpanost
2. Ne sporočate svojih potreb
3. Izguba interesa
4. Hitenje
5. Pomanjkanje kreativnosti, dolgčas
6. Potlačena jeza in sovražnosti

Spolna odzivnost je občutljiv barometer. Intimnost zahteva samozavedanje in pripravljenost za odstranjevanje ovir. Ukrepanje vam lahko pomaga doseči ljubeč, erotičen odnos.

Vsak dan si vzemite čas zase in počitek. Ni privlačno, da nenehno hitite in ste pod stresom. Še posebej, je pomembno, da ne pozabite na dihanje – to je hiter način za ponovno povezavo s svojim telesom!

Da bi rešili dvome, ki jih imate vase, morate biti usmerjeni v rešitve. Če se na primer sprašujete: “Ali je moja tehnika v redu?” se iskreno pogovorite s svojim partnerjem, kako lahko izpolnita potrebe drug drugega.

Če so vam dolgočasni eni in isti položaji, se skupaj poigrajta z domišljijo. Razmišljajte o vznemirljivih načinih eksperimentiranja.

Komunicirajta s spoštovanjem in nenehno razpravljajta o jezi ali bolečini, ki jo čutita drug do drugega, da vaše zamere ne bi uničile strasti.

Za bolj zapletena vprašanja, kot je strah pred intimnostjo, se obrnite na terapevta.

Medtem, ko raziskujete svoje strahove, bodite prijazni do sebe. To vam omogoča, da zacelite rane in si povrnete svojo moč.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To je skrivnost žensk, ki jih moški iskreno ljubijo in jih nikoli ne pozabijo