fbpx

6 zanimivih načinov, kako lahko doživite vrhunec brez dotika

Foto: Mickael Gresset / Unsplash

Ali ste vedeli, da lahko ženske doživijo vrhunec brez fizičnega stika ali stimulacije? Torej, brez dotika. Le z voljo misli? Res je, to je mogoče!

Vrhunci so valovi užitka, ki jih spremlja občutek sproščenosti in zadovoljstva. Ali ste se kdaj vprašali, ali je mogoče doživeti vrhunec brez spolnosti?

Tukaj je nekaj presenetljivih načinov, kdaj lahko doživite vrhunec, ne da bi se dotaknili ali imeli spolne odnose.

Med spanjem

Ženske so lahko med spanjem tako spolno stimulirane, da doživijo vrhunce. To se zgodi v ciklu REM, kjer je um najbolj aktiven.

V reviji Women’s Health Magazine, je zapisano, da med REM fazo, telo doživlja avtonomna nihanja. Z drugimi besedami, kri teče skozi različne dele telesa – vključno s spolovili.

“Možgani so vsekakor močan spolni organ,” pravi strokovnjakinja za spolnost Carlyle Jansen. “Pogosto se zbudimo iz intenzivnih sanj z občutkom, da smo pravkar doživeli, kar se je zgodilo v sanjah. Če je tako, zakaj potem ne bi imeli tudi intenzivnih spolnih izkušenj, ki bi bile tudi resnične?”

Med vadbo

Obstajajo ženske, ki lahko doživijo vrhunec med telovadbo. Ti vrhunci lahko nastopijo čisto brez dejanskega spolnega dotika ali celo sanjarjenja o spolnosti.

Ko vam spanec prinese nepričakovano spolno vzburjenje. Foto: We Vibe Toys / Unsplash

Ženske jih najpogosteje doživljajo pri vajah za spodnji del trebušnih mišic, torej pri tistih, ki vključujejo aktiviranje medeničnega dna. Poleg že omenjenih vaj, ki vključujejo trebušne mišice, sem spada tudi dvigovanje uteži, joga, kolesarjenje, tek ali celo hoja in pohodništvo.

Med razmišljanjem o spolnosti

Dr. Barry Komisaruk , je povedal, da ko se erotična napetost poveča, lahko nekatere ženske postanejo tako vznemirjene, da lahko doživijo vrhunec, ne da bi se dotaknile.

Če želite pomoč pri postopku, Jansen predlaga ritmično stiskanje mišic medeničnega dna med globokim dihanjem.

25 odstotkov žensk in 21 odstotkov moških ima izkušnje z duševnim orgazmom – z vrhuncem samo s predstavljanjem spolnega odnosa.

Med porodom

Orgazmični porod. Po besedah ​​ dr. Christiane Northrup, gre otrok med rojstvom skozi popolnoma enake položaje kot moški spolni ud, ko vstopi v nožnico, da povzroči vrhunec. Povezan je z ogromno hormonsko spremembo v telesu, več prolaktina, več oksitocina, več beta-endorfinov – to so molekule ekstazija.

Med porodom pride tudi do hormonskih sprememb, do povečanega števila prolaktina, oksitocina in beta-endorfinov, zato se v telesu sprostijo molekule, ki povzročajo občutek ugodja.

Tudi med jogo vas lahko preseneti – spolni vrhunec! Foto: Rawan Yasser / Unsplash

Med vadbo joge

Med jogo je orgazem mogoče doseči zaradi globokega dihanja in upogibanja dna medenice. Eden od ciljev joge je povečati moč mišice okoli genitalij.

Orgazem prsi

Vrhunec bradavic je po občutku enak klitoričnemu vrhuncu, le da izhaja iz predela prsi. Nekateri strokovnjaki so mnenja, da je ta podvrsta vrhunca posledica izločanja oksitocina, do katere pride pri stimulaciji prsi ali bradavičk. Drugi so mnenja, da se pri stimulaciji prsi aktivirajo ista področja v možganih kot pri genitalni stimulaciji.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!