Ali bi morali ostati v razmerju brez spolnosti ali ne: 3 situacije, ko lahko dvigneš roke

Kdaj vama morajo začeti zvoniti vsi alarmi?

Na svetu obstaja mnogo razmerij, kjer seks enostavno ni prisoten, ta pa kljub temu funkcionirajo in so partnerji srečni. Če je to opis vajinega razmerja, razloga za skrb ni. Seks namreč za uspešno razmerje ni vedno nujen, če sta s sušo zadovoljna oba partnerja. Problem nastane, ko partnerja glede razmerja brez seksa nimata enakega mnenja, kar lahko vodi do hudih težav. Zato je ključno, da se s partnerjem o tem, zakaj ne seksata in kako se ob tem počutita, pogovorita in izrazita svoje želje in frustracije.

Kdaj pa lahko dvigneta roke, ker je očitno ta težava nerešljiva?

1. Partner ne želi sodelovati pri reševanju težav, ki jih imata v intimnem odnosu

Številne druge težave lahko vodijo do zmanjšanja spolnosti v zvezi, za njihovo premagovanje pa je potrebno timsko delo, torej skupno iskanje vzrokov, ki jih nato skupaj postopno rešujemo. Preden se prenaglite z razhodom, morate partnerju iskreno zaupati svoje skrbi oziroma stvari, ki vas motijo pri seksu, in nato najti skupno rešitev. Za izboljšanje spolnega življenja morata sodelovati kot ekipa. Preden pridete do zaključka, da vaš partner pač ne želi, da sodeluje, nastavite zrcalo tudi sebi: ste res naredili vse, da bi našli SKUPNO rešitev?

Za izboljšanje spolnega življenja morata sodelovati kot ekipa.
Za izboljšanje spolnega življenja morata sodelovati kot ekipa.

2. Ko imata poleg spolnih težav še številne druge težave, ki jih ne moreta rešiti

Kot smo že omenili, pomanjkanje seksa je lahko posledica številnih drugih težav, s katerimi se srečujeta kot par. Prav te druge težave pa so resničen razlog, zakaj razmišljate o razhodu! Pogovorite se, komunicirajte, lahko stvari še rešite, ali je prepozno?

3. Ko so vajini spolni interesi tako različni, da ni več načina, da bi lahko oba uživala v spolnosti, prav tako pa ne najdeta drugih načinov za raziskovanje teh interesov

Včasih pare mučijo t.i. “erotični konflikti”. Vsak od nas ima nameč stvari, ki nas navdušujejo, imamo vizijo, kakšen bi moral biti seks in s kom si ga želimo. In včasih ob sebi nimamo partnerja, ki bi si želel enake stvari. Če se bosta odločila za seksualnega terapevta, vama lahko ta pomaga najti nekaj podobnosti v vajinih željah, včasih pa te preprosto ne obstajajo. Nekateri pari se, da bi rešili zvezo, zatekajo v svet fantazij in samozadovoljevanja, drugi se odločijo, da bodo imeli “odprto zvezo”. Če vama te opcije ne ustrezajo, se pogovorita, morda je res bolje, da se razideta. Seveda pa se prej res pogovorita in raziščita svoje možnosti.

Pogovorita se, komunicirajta, lahko stvari še rešita, ali je prepozno?
Pogovorita se, komunicirajta, lahko stvari še rešita, ali je prepozno?

Vedno se odprto pogovarjate in imejte odprt um, da boste lahko rešili težavo. Pomanjkanje seksa je večinoma simptom za druge stvari, ki se dogajajo v vajinem življenju. Spolne želje ses  starostjo spreminjajo, zlasti v dolgoročnih odnosih, vendar VSE TO JE NORMALNO, in vse to je mogoče POPRAVITI!

Če želita ostati skupaj in skupno uživati v vajinem spolnem življenu, ekipno delajta na tem in predvsem, uživajta!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Prepusti se vesolju in pojdi naprej!