fbpx

5 حيل بسيطة لتناول طعام صحي كل يوم

الإنترنت مليء بالنصائح المتضاربة حول الأكل الصحي. تنتقل اتجاهات النظام الغذائي من طرف إلى آخر، وفي بعض الأحيان يبدو أن أفضل شيء هو عدم اتباع نظام غذائي على الإطلاق. الحقيقة هي أن تناول الطعام الصحي أمر سهل تمامًا. للحصول على شعور رائع بالرفاهية وقدر كبير من الصحة، يكفي اتباع 5 قواعد بسيطة حول كيفية تناول طعام صحي - كل يوم.

Pozabite na striktne diete, ki se včasih zdijo skoraj nemogoče. Zakaj bi se odrekali svojim najljubšim jedem in stradali, če to ni nikakor nujno potrebno? Za odlično psiho-fizično počutje lahko – poleg vsakodnevnega gibanja – poskrbimo že s petimi enostavnimi načini, kako jesti bolj zdravo vsak dan. Telo nam bo hvaležno!

1. Kuhajmo s kokosovo maščobo

Pri peki, cvrtju in kuhanju namesto olja in masla uporabljajmo kokosovo maščobo brez okusa, ki zelo dobro prenaša segrevanje, saj tudi pri visokih temperaturah v njej ne nastajajo škodljive snovi. Kokosova maščoba vsebuje visok odstotek lavrinske kisline, zdravilne snovi, ki dviguje imunsko odpornost telesa – deluje proti virusom, zajedavcem, glivicam in bakterijam, pomaga uravnavati raven sladkorja v krvi, pospešuje presnovo, uživajo pa jo lahko tudi ljudje, ki imajo težave s kandido.

Kuhajmo s kokosovo maščobo.
Kuhajmo s kokosovo maščobo.

2. Namesto navadne soli uporabljajmo rožnato himalajsko sol

Sol ni vedno slaba za nas. Rožnata himalajska sol namreč vsebuje skoraj identičen nabor elementov, ki jih najdemo tudi v človeškem telesu – baker, kalij, magnezij, kalcij in železo. Himalajska sol pomaga pri detoksifikaciji našega telesa, spodbuja cirkulacijo, normalizira krvni tlak, deluje protivnetno, pomaga pri lajšanju bolečin v sklepih, pomaga pri sprostitvi mišic in regeneraciji celic ter pomirja razdraženo kožo.

Himalajska sol
Himalajska sol

3. V jedilnik vključimo jajca

Za zajtrk si pripravimo jaca, ki vsebujejo veliko mero beljakovin, vitaminov in mineralov ter tako uravnavajo raven sladkorja v krvi. Pazimo le, da jih ne ocvremo v pretirani količini olja in posujemo z navadno soljo…

Sveža jajca
Sveža jajca

4. Kavo nadomestimo s čajem

Kava ima lahko tako pozitivne kot negativne učinke na naše zdravje. Kava lahko zviša holesterol, poviša raven sladkorja v krvi in poveča tveganje za bolezni kot so rak, artritis in kap. Zdrava alternativa kavi je čaj, še posebej zeleni, ki vsebuje veliko mero kakovostnih antioksidantov, izboljša delovanje našega imunskega sistema, upočasnjuje staranje, preprečuje nastanek rakavih obolenj in na splošno odlično vpliva na naše psiho-fizično počutje.

اقرأ أكثر: عشرة بدائل صحية لقهوة الصباح

5. Jejmo več listnate zelenjave

Temno zelena listnata zelenjava bi se morala na naših krožnikih znajti prav vsak dan. Med najbolj hranljivo spadajo: ohrovt (visoka vsebnost kalcija, znižuje holesterol, vsebuje vitamine C, K in A), špinača (vsebuje veliko mero železa, kalcija in celo abecedo vitaminov, ki preprečujejo rakava obolenja), regrat (ena izmed najbolj hranljivih rastlin, polna antioksidantov in zdravilnih snovi, ki delujejo antivirusno in protivnetno), zelje (zelje je polno vitamina C in odlično deluje v boju proti številnim boleznim).

الخضار الورقية
الخضار الورقية

معلومات اكثر

مقتبس ومقتبس من:
www.mindbodygreen.com

معكم منذ 2004

من سنة 2004 نحن نبحث في الاتجاهات الحضرية ونبلغ مجتمع المتابعين لدينا يوميًا بأحدث ما في نمط الحياة والسفر والأناقة والمنتجات التي تلهم بشغف. اعتبارًا من عام 2023 ، نقدم محتوى باللغات العالمية الرئيسية.