Seveda obstajajo ustaljena pravila obnašanja pri mizi, a bonton v restavracijah po svetu se kljub temu od kulture do kulture razlikuje. Na primer v Franciji kruh sodi na mizo in ne na krožnik, v Italiji pa je pri večerji greh prositi za parmezan. Preverite tudi druga pravila obnašanja za mizo, da boste vedeli, kako postopati ko obedujete v tuji restavraciji, da se ne osmešite ali koga po nepotrebnem užalite.
Kar se nekje zdi kot nekaj običajnega, je v drugi državi lahko nezaslišano in neokusno. Tako Japonci juho kar pijejo in se z njo ne ubadajo z žlico kot večina preostalega sveta, podiranje kupčkov oziroma riganje pa je na Kitajskem smatrano kot olikano. Hura!
اقرأ أكثر: Žveči in bodi bolj kul! Prava resnica o žvečilnih gumijih.
Preverite, kakšna druga pravila bontona za mizo še veljajo po svetu in kako se morate obnašati med jedjo v tujih restavracijah, da se ne boste osmešili ali koga celo užalili.