fbpx

كيفية تحضير فيليه السمك المجمد؟

الصورة: إنفاتو

Kaj naredite vi? Odmrznete ribje fileje ali jih pečete še zmrznjene?

Pogosto ljudje dvomijo, ali naj ribe predhodno odmrznejo ali termično obdelajo zamrznjene. Kaj je bolje?

Mnenja so deljena, tako so na eni strani gospodinje, ki trdijo, da zamrznjenih filejev ni treba odmrzniti, temveč jih le popariti ali ocvreti.

Obstajajo pravila, če jih ne odmrznete, jih ne pecite na dobro segretemu olju, ampak na pol segretem olju, ker potrebujejo več časa, da so pečeni. Če je olje prevroče, se na zunaj skorjica zažge in ne bodo pečeni v notranjosti.

Po drugi strani pa mnogi profesionalni kuharji trdijo, da je treba ribo pred kakršno koli toplotno obdelavo temeljito odmrzniti, da odteče odvečna voda in da se enakomerno zapečejo.

Zamrznjene ribje fileje je enostavno pripraviti, a obstaja nekaj trikov, s katerimi bodo pečeni, kakor na fotografiji v kuharski knjigi.

Kako pripraviti fileje ribe?

1. Bodite pozorni na kosti

Ne glede na to, da kosti ne bi smelo biti, obstaja možnost, da vsebujejo drobne kosti. Zato jih natančno preglejte in odstranite kosti, če jih najdete.

Znate pripraviti ribje fileje? Foto: Kampus Production / Pexels

2. Ne pretiravajte s soljo

Zakaj? Ker potegne nase vodo in po toplotni obdelavi se lahko zgodi, da bodo fileji vodeni ali ​​suhi, ne pa čvrsti in vlažni. Svetujemo vam, da marinadi dodate le ščepec soli, ostale začimbe pa dodate, tik preden ribo daste v ponev ali pečico.

3. Kako jih hrustljavo zapeči?

Če želite, da imajo fileji hrustljavo in zlato skorjo, je pomembno, da ribe pred peko ali cvrtjem dobro osušite z brisačo. Če so fileji premokri, se bodo parili in ne boste dobili popolne skorje.

4. Olje mora biti vroče

Ribe so hitro pečene, vendar jih ne smete dati v mrzlo olje, le to mora dobro segreto (to ne velja, če pripravljamo zamrznjeno ribo). Če olje ni dobro segreto, se bo riba prijela na ponev.

Uporabiti zamrzjene ali jih odtaliti pred uporabo? Foto: Deane Bayas / Pexels

5. Na kateri strani peči ribo?

Pomembno je, na kateri strani se najprej peče, najprej naj se peče stran s kožo in se šele nato obrne.

6. Ne obračajte je prepogosto

Ne preverjajte non-stop ali je pečena. Počakajte, da se spodnja stran zapeče in šele nato obrnite.

7. Ne pecite jih predolgo

Fileji so res hitro pripravljeni, zato jih ne pecite dolgo, ker bodo postali trdi in brez okusa. Naj vam stran fileja vzame približno 3-5 minut, seveda odvisno od ribe.

معكم منذ 2004

من سنة 2004 نحن نبحث في الاتجاهات الحضرية ونبلغ مجتمع المتابعين لدينا يوميًا بأحدث ما في نمط الحياة والسفر والأناقة والمنتجات التي تلهم بشغف. اعتبارًا من عام 2023 ، نقدم محتوى باللغات العالمية الرئيسية.