fbpx

نبيذ مدفون حسب وصفة جيمي أوليفر

Izmed vseh vonjav in okusov je dobro kuhano vino tisto, ki najbolje prebudi praznične občutke. Jamie Oliver je ta napitek poimenoval kar ''božič v skodelici''.

In prav Jamie ima en zanimiv, in predvsem preprost (kar je v tej dneh še kako pomembno) recept za dišeč napitek, ki ima zelo malo sorodnega s klasičnim običajno razredčenim in običajno presladkim kuhančkom po različnih mestih jedrih.

نحن نحتاج:
2 klementini ali pomaranči (lahko tudi oboje), 1 limono in 1 limeto; 250 gramov sladkorja; cimetovo palčko; 2 sveža lovorova lista; muškatni orešček; strok vanilije; 2 janežovi zvezdi; 6 klinčkov; 2 steklenici rdečega vina.

تحضير je enostavna. Najprej olupimo vse citruse (ker so lupine del kuharije je prav, da so ekološki). Sladkor stresemo v posodo in damo na štedilnik na srednjo temperaturo, dodamo olupke citrusov in notri stisnemo še sok klementin (pomaranč). Dodamo klinčke, lovor, cimet in malce muškatnega oreščka (noževo konico). Dodamo še vanilijo in prelijemo z vinom, le toliko, da je sladkor prekrit. Pustimo, da se sladkor počasi stopi, nato pa segrejemo do vretja in vremo 4 do 5 minut – dovolj bo, ko v posodi nastane gost sirup. Znižamo temperaturo in dodamo preostalo vino ter janeževe zvezde. Nežno segrevamo kuhano vino še 5 minut in serviramo.

Pa še to – Jamie najprej naredi sirup kot osnovo kuhanemu vinu zato, ker sicer ob kuhanju veliko alkohola izpari, pa tudi, ker le na ta način od sladkorja in začimb dobimo tako močno aromo.

معلومات اكثر

مزيد من المعلومات في:
http://www.jamieoliver.com

معكم منذ 2004

من سنة 2004 نحن نبحث في الاتجاهات الحضرية ونبلغ مجتمع المتابعين لدينا يوميًا بأحدث ما في نمط الحياة والسفر والأناقة والمنتجات التي تلهم بشغف. اعتبارًا من عام 2023 ، نقدم محتوى باللغات العالمية الرئيسية.