هل هناك أي شيء أفضل من القدرة على الجمع بين خطيئتينا المفضلتين في حلوى واحدة لذيذة؟ يجمع موس القهوة والشوكولاتة بين أفضل الأذواق والروائح لكلا المكونين، ويمكن تحضير الحلوى في وقت قصير جدًا.
Se vam ob misli na kavno-čokoladni mousse že kaj cedijo sline? Mehka in kremasta sladica je primerna kot dessert tako po slavnostni večerji kot tudi za lenobno sladkanje na kavču. Sedaj pa veselo na delo zavihajmo rokave.
Sestavine kavno čokoladni mousse :
- 2 ملاعق كبيرة زبدة
- 120 g temne čokolade
- pol žličke kave
- 2 بيض
- 3 ملاعق سكر
- pol žličke vanilijevega sladkorja
- نصف كوب كريمة خفق
Priprava kavno čokoladnega moussa:
V zmrzovalnik postavimo za kratek čas skodelico, ki jo bomo kasneje uporabili za stepanje smetane. Nato v posodi na pari skupaj stopimo maslo, čokolado in kavo (priporočamo enostavno tehniko bagnomaria). Ko se sestavine stopijo, jih pustimo za kakšno minuto, da se ohladijo. Sedaj lahko zmesi dodamo tudi 2 rumenjaka in vse skupaj premešamo, nato pa zmes postavimo v hladilnik. Medtem, ko se nam zmes hladi lahko v drugi posodi stepemo sneg iz 2 beljakov in dodamo 2 žlici sladkorja. Sedaj lahko iz hladilnika vzamemo skodelico, ki smo jo na začetku postavili v hladilnik in v njej stepemo smetano z 1 žlico sladkorja in vaniljinim sladkorjem. Nato iz hladilnika vzamemo tudi kavno-čokoladno zmes in ji primešamo sneg iz beljakov ter nato dodajmo še stepeno smetano. Tako, odličen mousse je pripravljen.