هل تحب الخشخاش؟ فيما يلي وصفة بسيطة لأفضل بذور الخشخاش محلية الصنع التي يمكنك صنعها بنفسك في المنزل.
Išče recept za najboljše domače makovke? Pripravi mehke in dišeče makovke kar sam doma, v nadaljevanju pa te čaka recept!
Recept za najboljše domače makovke
المكونات
- 0,5 kg moke
- 2 بيض
- polovico kocke kvasa
- 2 ملاعق كبيرة من السكر
- 1 čajna žlico soli
- 300 مل من الحليب
- 30 جرام زبدة
- mak (namesto maka lahko uporabimo kateri drug posip- sezam, mandlje, orehe,…)
تحضير
Sprva naredimo kvasec. V skodelico nadrobimo kvas, posujemo žlico sladkorja, zalijemo z decilitrom mleka, premešamo, pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati okoli 10 minut, da začne vzhajati. Medtem ko kvas raste, v skledo presejemo moko (zaradi tega bodo makovke bolj puhaste) in na sredino naredimo jamico. Po robu posujemo sol in preostali sladkor. Na sredino vlijemo kvasec, jajce, mlačno mleko in stopljeno maslo. Postopno primešamo moko in zamesimo testo. Tega temeljito pregnetemo, da se vse sestavine povežejo in postane prožno ter gladko. Prestavimo ga v pomokano skledo, prekrijemo z vlažno krpo in pustimo vzhajati nekje okoli ene ure. Nato ga še enkrat pregnetemo in razvaljamo v pravokotnik na centimeter debeline. Pravokotnike razrežemo na manjše kvadratke in jih zavijemo v štručko. Te pomočimo v razžvrkljano jajce in jih, kot se pujs v blatu, povaljamo v maku. Polagamo jih na peki papir in pustimo stati še tričetrt ure preden jih postavimo v pečico ogreto na 170 stopinj Celzija. Pečemo jih 30 minut. Pa dober tek!