تعتبر كعكة الزبادي بالعنب من الحلوى المنعشة والصحية التي تتنافس بسهولة مع الحلويات ذات السعرات الحرارية العالية. بالإضافة إلى ذلك، لا تحتاج إلى فرن لتحضيرها.
Obožujete كيك, a se jih bojite sami pripraviti, saj menite, da niste dovolj dober cukerpeker. Jogurtova torta z grozdjem je kot nalašč za vse, ki ste se prepoznali v zgornji povedi. Ko se boste lotili tega recepta, boste videli, da v resnici nimate dveh levih rok, saj za pripravo te torte ni treba biti slaščičarski mojster.
اقرأ أكثر: الوصفة: كعكة مكافأة لعق الأصابع
![Slastna jogurtova torta z belim grozdjem.](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2016/09/3v-qqsaqtvdomm0aipjsyq-hroznov-torta-660x990.jpg)
Poleg enostavne priprave je druga dobra lastnost jogurtove torte z grozdjem tudi to, da jo pripravite بدون خبز.
Recept za jogurtovo torto z grozdjem brez peke:
Sestavine za jogurtovo torto z grozdjem brez peke:
- 200 g polnozrnatih piškotov z ovsenimi kosmiči
- 80 جرام زبدة
- 2 žlici medu (tekočega)
- 5 dl jogurta (čvrstega)
- 2 ملاعق كبيرة من عصير الليمون
- 1 žlica nastrgane limonine lupine
- 4 ديسيلتر من الكريمة الحلوة
- 1 želatina v prahu (lahko tudi agar)
- črno ali belo grozdje (lahko tudi drugo sadje)
Postopek priprave jogurtove torte z grozdjem brez peke:
Najprej v kozici raztopimo maslo. Odstavimo in toliko počakamo, da se maslo rahlo ohladi. Zdrobimo piškote (ročno ali v mešalniku), jih vmešamo v maslo ter dobro pregnetemo, da nastane piškotna masa. Z njo obložimo tortni model (premera 24 cm) in jo dobro pritisnemo ob dno pekača. Postavimo v hladilnik za 30 minut. Vmes s šestimi žlicami vode zmešamo želatino in pustimo, da nabrekne (pribl. 10 minut). Tačas zmešamo limonin sok, limonino lupino, med in jogurt, v ločeni skledi pa čvrsto stepemo smetano, ki jo nato vmešamo v jogurtovo zmes. Želatino raztopimo v kozici in pri tem pazimo, da ne zavre. Ko se rahlo shladi, ji vmešamo jogurtovo kremo. To prelijemo na piškotno podlago in rahlo potresemo tortni model, da se enakomerno razporedi. Za dve uri torto prestavimo v hladilnik, da se krema strdi. Za konec jo okrasimo z grozdjem, ki smo ga prej dobro oprali. Pa dober tek!