كم مرة تناولت لحم الدجاج في المنزل ولم تعرف ماذا تصنع منه؟ ماذا عن الدجاج المشوي مع ماء مالح الزبادي؟
Pripravite svoje brbončice za ta sredozemski recept: pečen piščanec na grški način! Če želite obrok, ki je enostavno, in ne zahteva veliko spretnosti, saj bo večino dela opravljenega v pečici, potem vsekakor – morate – poskusite narediti to specialiteto!
Pečen piščanec na grški način
المكونات
- piščančje meso (fileti / palčke) 4 kosi
- 1 grški jogurt
- ليمون
- مردقوش
- الفلفل
- drobno sesekljan česen
- žlica olivnega olja
الاتجاهات
- V globoki skledi zmešajte vse sestavine razen piščanca, da naredite marinado. Priporočamo, da naribate tudi limonino lupino za intenzivnejši okus. Zmešate vse sestavine.
- Nato piščančje fileje položite v večjo plastično vrečko in zalijete z marinado. Dobro pretresite, da se meso popolnoma prepoji. Pustite stati vsaj pol ure, da čim bolj vpije aromo.
- Vse položite v ognjevaren pekač in pečete 45 minut pri 180 stopinjah. Ne pozabite obrniti mesa, da bo enakomerno pečeno.