Eggnog هو رفيق إلزامي لفصل الشتاء. لماذا؟ لأنه يدفئك، لأنه حلو، لأنه يشبعك، ولأن رائحته مسكرة. إنه مشروب كحولي لذيذ من كتب الطبخ لجداتنا، وهو مشروب يمثل علامة تجارية للأكواخ في منتجعات التزلج الإيطالية. ويمكنك أيضًا مزج مشروب البيض الجيد والرغوي والعطري بنفسك في المنزل؛ ها هي الوصفة!
ليكيور البيض (znan tudi kot bombardino) je priljubljena alkoholna pijača, brez katere ni prave zime, podobno kot ni zime brez النبيذ المسحوق و الكستناء. Priljubljen je ob božiču, za novo leto in kadar si vzamemo premor med smučanjem v kakšni koči.
اقرأ أكثر: Najboljši recept za kuhano vino
Bliža se zima in nič ni boljši odgovor na mraz in sneg kot prav topel in mehek jajčni liker. Lahko je samostojna pijača ali pa ga uporabite namesto smetane v kavi.
Recept za penast jajčni liker
Sestavine za penast jajčni liker:
- 1/2 litra mleka
- 4 صفار بيض
- 5 ملاعق سكر
- 1 dcl sladke smetane
- 1 سكر فانيليا
- 1,5 dcl konjaka ali vinjaka (ali katerega drugega žganja)
- 1 muškatni orešček
- čokolada v prahu (za posip)
- قرفة
Priprava penastega jajčnega likerja
Z mešalnikom rumenjak in sladkor mešajte toliko časa, da nastane rahla penasta zmes. V drugi posodi združite sladko smetano, mleko in nekaj nastrganega جوزة الطيب ter vse skupaj počasi segrejete, nato pa odstranite z ognja/indukcijske plošče. Segreto mleko počasi prilijte penasti jajčni zmesi, istočasno pa zaposlite mešalnik, da zmes pri majhni hitrosti sproti meša. Nato jo spet postavite na ogenj in segrevajte do 80 stopinj Celzija (nikar ne dopustite, da zavre!). Med segrevanjem zmes stalno mešajte, vse dokler se ne začne zgoščevati. To je tudi znak, da jo odstavite z ognja in vmešate žganje. Voilà!
Penast jajčni liker lahko postrežete še topel ali hladen in ga dodatno okrasite s stepeno smetano, cimetom, čokolado v prahu ali naribanim muškatnim oreščkom. Priporočamo, da daste na dno kozarce nekaj koščkov sadja, saj je kombinacija z njim preprosto popolna. Za otroško različico jajčnega likerja na koncu samo izpustite alkohol. Otroci bodo naravnost navdušeni, da lahko uživajo v enaki pijači kot vi!