fbpx

الوصفة: أبسط طريقة هدير

Recept za ričet

Recept za ričet preprosto morate poznati. Tako kot poznate 7. kitico Zdravljice. Recept za to priljubljeno slovensko narodno jed, ki se še posebej prileže v hladnejših mesecih, vam zaupamo v nadaljevanju.

Recept za ričet mora sredi noči zdrdrati vsak, ki da kaj na kuho. V nadaljevanju izdamo preverjen recept za ričet na najbolj preprost način, da boste znali to priljubljeno in s sestavinami bogato slovensko (samostojno) jed pripraviti kot vaša babica.

اقرأ أكثر: وصفة: مخلل الملفوف سارما

Ričet je imel nekoč status zaporniške hrane, danes pa si prste s to kmečko enolončnico oblizujemo prav vsi.

Ni ga čez ričet ob hladnih dneh.
Ni ga čez ričet ob hladnih dneh.

Recept za ričet na najbolj preprost način:

Sestavine za ričet na najbolj preprost način:

  • 4 suha svinjska rebrca (lahko je tudi šunka, kranjska klobasa, slanina …)
  • 1 (jogurtov) lonček fižola
  • 2 krompirja
  • 30 dag ješprenja
  • كمون
  • الغار
  • ملح
  • poper v zrnju
  • 2 ملاعق كبيرة زيت
  • 2 فلفل
  • 1 بصلة
  • 1 طماطم
  • 1 por
  • 1 koren
  • 1/4 rumene kolerabe
  • أخضر
  • بَقدونس
  • vegeta

Postopek priprave ričeta na najbolj preprost način:
Najprej ješprenj in svinjska rebrca pol ure kuhamo v slani vodi, ki ji dodamo poper, kumino, lovor in rumeno kolerabo. Ločeno na olju prepražimo nasekljano čebulo. Ko postekleni, ji dodamo na kocke narezan paradižnik, na koleščka narezana koren in por, na trakce narezano papriko ter sesekljano zeleno in peteršilj. Vse skupaj posolimo in dušimo 10 minut. Nato dušeno zelenjavo dodamo ješprenju. Dodamo še na koščke narezan krompir in fižol ter kuhamo še 30 min. Pa dober tek!

معكم منذ 2004

من سنة 2004 نحن نبحث في الاتجاهات الحضرية ونبلغ مجتمع المتابعين لدينا يوميًا بأحدث ما في نمط الحياة والسفر والأناقة والمنتجات التي تلهم بشغف. اعتبارًا من عام 2023 ، نقدم محتوى باللغات العالمية الرئيسية.