إن أشعة الشمس والربيع تدعونا فقط إلى علاج أنفسنا ببعض الآيس كريم. لكن لماذا لا تجرب كعكة الآيس كريم كبديل، والتي يمكن تحضيرها في 30 دقيقة؟
Sezona sladoleda je uradno odprta! Zato si ga brez slabe vesti tudi privoščimo. كعكة الايس كريم je nedvomno ena najokusnejših sladic, ki jih boste kadarkoli pripravilli, hkrati pa je tudi prijetna osvežitev. Recept za sladoledno torto, ki jo pripravite v 30 minutah, najdete v nadaljevanju.
المكونات
- 3 بيضات
- 100 غرام زبدة
- 50 جرام سكر
- 200 g jedilne čokolade
- 75 g moke (lahko je tudi polnozrnata)
- kakav v prahu
- قليل من الملح
- 1 l vaniljevega sladoleda
- 1 l jagodnega sladoleda
تحضير
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Čokolado stopite na maslu in nato primešajte sladkor ter kakav v prahu. Ko dobite kompaktno maso, dodajte še jajca in moko ter zelo dobro primešajte. Maso prelijte v pekač za torto in pecite od 20 do 30 minut. Ko je biskvit končan, na njega nanesite sloje sladoleda – a postopoma. Ko nanesete prvi sloj, tega za nekaj časa postavite v zamrzovalnik, da se malce utrdi, šele nato nanesite drugega. Okus sladoleda lahko seveda izberete po želji. Ko končate, sladoledno torto za pol dneva postavite v zamrzovalnik. Ko je popolnoma kompaktna, jo okrasite s svežim sadjem in po želji še s čokoladnimi mrvicami. Pa sladek dober tek!