المطبخ الفرنسي لا يخيب أبدا. لن يستغرق هذا الطبق الكثير من الوقت للتحضير، على الرغم من أنه كلما طهى هذا الحساء لفترة أطول، كلما كان ذلك أفضل.
Telečja enolončnica z olivami je ena od korziških specialitet, še posebej cenjena v gastronomiji, Korzičani pa to enolončnico običajno postrežejo s testeninami, odlično pa se poda tudi k mlademu (kuhanemu) krompirju.
Čeprav navajamo sestavine za 4 osebe, lahko po želji dodate še več sestavin in začimb – kajti ni okusnejšega od ostankov fine enolončnice, ki so prav tako dobri, pogosto pa še boljši, če jih pojemo dan kasneje!
Telečja enolončnica z olivami
المكونات
- 600 g telečjega plečeta brez kosti
- 5 šalotk
- 3 فصوص ثوم
- 2 جزر
- ½ zelene
- 2 ملاعق كبيرة زيت
- 1 žlička paradižnikovega koncentrata
- 150 ml suhega rdečega vina
- 350 ml goveje osnove
- 1 lovorov list
- 2 zrni pimenta
- žlička sesekljanega rožmarina
- žlička sesekljanega timijana
- ملح
- mleta sveža paprika
- 10 izkoščičenih črnih oliv
الاتجاهات
- Meso narežemo na kocke. Šalotko in česen olupimo in prerežemo na pol. Korenček in zeleno olupimo in narežemo na majhne kocke.
- V loncu segrejemo olje, na njem prepražimo meso, da porjavi, nato ga vzamemo ven.
- Pripravljeno zelenjavo prepražimo na mesni maščobi, vmešamo paradižnikov koncentrat in vse skupaj zalijemo z vinom.
- Ko del vina izhlapi, dodamo jušno osnovo, začimbe in zelišča, zelenjavo pa začinimo s soljo in poprom.
- Meso vrnemo v lonec, pokrijemo in pustimo enolončnico vreti približno 1,5 ure. Približno 15 minut pred koncem kuhanja v enolončnico dodamo olive, ki jih po želji lahko razpolovimo.