fbpx

هذه هي وصفات الفراولة التي يجب أن يعرفها كل محبي الحلويات

كل محبي الحلويات الحقيقيين ينغمسون أحيانًا في حلوى الفراولة. لأنه لا يمكنك الاستغناء عنه. هناك مائة وواحدة من الطرق لاستخدام طعام ممتن للغاية مثل الفراولة، لذلك سنقدم لك وصفات الفراولة الرائعة لمساعدتنا في عرض روائعنا في المطبخ. فيما يلي وصفات الفراولة التي يجب أن تعرفها والتي يجب عليك تحضيرها بنفسك مرة واحدة على الأقل.

Recepti z jagodami za vse prave sladkosnede:

1. Recept za hitro sladico iz bebe piškotov in jagod

Hitra sladica iz bebe piškotov in jagod
Hitra sladica iz bebe piškotov in jagod

Iz bebe piškotov, mleka in jagod lahko pripravite okusno poletno sladico, ki vam vzame le nekaj minut, a je ravno tako okusna in estetska kot bolj zapletene sladice.
Zanjo ne potrebujete kuharskega znanja, prav tako ne posebnih pripomočkov. Le naštete sestavine in nekaj lačnih ust (verjamemo, da teh ne bo težko najti, prav tako kot ne sestavin v trgovini oz. na tržnici).

Sestavine za hitro sladico iz bebe piškotov in jagod (za 2 osebi):

  • 10–15 jagod
  • 12 bebe piškotov
  • malo mleka
  • sladka smetana (po želji)

Postopek priprave hitre sladice iz bebe piškotov in jagod:
Bebe piškote malce pokapajte z mlekom (ne preveč in ne premalo) in zložite v dve ”nadstropji”. Jagode pretlačite z mešalnikom in jih uporabite za preliv. In to je vsa umetnost! Če želite, lahko sladico za nekaj časa postavite v hladilnik in jo postrežete s sladko smetano. Pa dober tek!

2. Recept za jagodno pito iz sira maskarpone

Jagodna pita iz sira mascarpone
Jagodna pita iz sira mascarpone

Jagodna pita iz sira maskarpone je opojna sadna poslastica, ki prevzame s slastno mešanico sladkih jagod in mehkega maskarponeja. Preverimo preprosti recept in pripravimo desert, ki bo očaral goste in navdušil najdražje …

Sestavine za jagodno pito iz sira maskarpone:

  • 500 غرام من الدقيق
  • 350 g zmehčanega masla
  • 200 غرام من السكر
  • 1 بيضة
  • 1 kg svežih jagod
  • 100 غرام من السكر
  • عصير ليمونة
  • 250 جرام من جبنة الماسكاربوني
  • 100 g skute
  • 1 ملعقة صغيرة من خلاصة الفانيليا
  • 100 غرام من السكر البودرة

Postopek priprave jagodne pite iz sira maskarpone:
V skledi zmešajte zmehčano maslo, dodajte sladkor in jajce ter dobro zmešajte. Gladki masi dodajte moko in znova dobro premešajte. Z dobljenim testom obložite dno okroglega pekača in vse skupaj za eno uro položite v zamrzovalnik. Pečico predhodno ogrejte na 180 stopinj. Testo vzemite iz zamrzovalnika in ga pokrijte z alufolijo. Obloženega pecite približno 10 minut, nato odstranite alufolijo in pecite še 10 minut. Testo vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi. V skledo stresite koščke jagod in jih potresite s polovico sladkorja. Počakajte, da izpustijo sok. V drugi skledi zmešajte sir maskarpone, skuto, sladkor v prahu, pol žličke limoninega soka in vaniljev izvleček. Jagode odcedite in prihranite njihov sok. Soku dodajte pol žličke limoninega soka in zavrite na zmernem ognju. Počakajte, da se tekočina spremeni v sirup, odstavite in pustite, da se ohladi. Sirnato mešanico razporedite po testu in potresite s svežimi jagodami. Te prelijte z jagodnim sirupom in postrezite. Pa dober tek!

3. Recept za jagodni tiramisu za bogove

Jagodni tiramisu za bogove
Jagodni tiramisu za bogove

Preverite recept za jagodni tiramisu in s poletno sladico, ki vabi s svojim zapeljivim videzom in prepriča s čarobnim okusom, navdušite vse prisotne. Razvajajte se in svojim najdražjim pričarajte sladek dan, ki ga bodo še dolgo pomnili.

Sestavine za jagodni tiramisu za bogove:

  • 400 g bebe piškotov
  • 1 kg svežih jagod
  • 500 g sira maskarpone
  • ½ lončka kisle smetane
  • 4 ملاعق كبيرة من السكر
  • 2 كيس من سكر الفانيليا
  • 200 g smetane za stepanje
  • 4 بيضات
  • ½ limone (sok)

Postopek priprave jagodnega tiramisuja za bogove:
Jagode operite, odcedite, narežie na rezine in posujee z žlico sladkorja. Počakajte, da izločijo sok, in tudi tega prihranite za kasneje. V drugi posodi zmešajte rumenjake, sladkor, kislo smetano, vaniljev sladkor in maskarpone. V tretji posodi stepite beljake in jih nato previdno vmešajte v rumenjakovo kremo.
V jagodni sok namakajte bebe piškote in z njimi obložite posodo za tiramisu. Plasti piškotov naj sledi plast kreme in nekaj svežih jagod. Ponovite tolikokrat, da zmanjka sestavin. Zadnja plast naj bo iz stepene sladke smetane in zadnje pesti narezanih svežih jagod. Pa dober tek!

اقرأ أكثر: عليك فقط أن تعرف حلويات الشوكولاتة هذه

4. Recept za jagodni sladoled تشيز كيك

Jagodni cheesecake sladoled
Jagodni cheesecake sladoled

Jagodni sladoled تشيز كيك predstavlja sanje vsakega ljubitelja sladoleda, jagod in kremastih pit. Gre namreč za zmrzlino, ki združuje vse tri sladke elemente in je kot takšna še tisočkrat boljša. Če ste že dobro zaplavali v vroče poletje, svojemu dragemu oziroma dragi pripravite slasten ljubezenski napoj, ki ga še dolgo ne bo pozabil/-a.

Sestavine za jagodni sladoled تشيز كيك:

  • 2 skodelici sladke smetane
  • 1 ملعقة صغيرة عصير ليمون
  • 1 čajna žlička vaniljevega izvlečka
  • 1 čajna žlička vodke (po želji)
  • 1 paket kremnega sira (Philadelphia)
  • ½ skodelice sladkorja
  • قليل من الملح
  • 500 g svežih jagod (očiščenih in narezanih na koščke)
  • 1 skodelica zdrobljenih graham keksov

Postopek priprave jagodnega sladoleda تشيز كيك:
V električni mešalnik zlijte sladko smetano, limonin sok, vaniljo, vodko, kremni sir, sladkor in sol. Zmešajte do gladkega, dodajte skodelico jagod in znova zmešajte. Mešanico zlijte v napravo za delanje sladoleda in sledite navodilom za uporabo. Zadnjo minuto dodajte preostale jagode in graham kekse. Zmes prelijte v banjico za sladoled in za vsaj 4 ure položite v zamrzovalnik. Pa dober tek!

5. Recept za jagodne cimetove rolice

Jagodne cimetove rolce
Jagodne cimetove rolce

Jagodne cimetove rolice ne zahtevajo veliko in dajejo ogromno. Njihov poln okus in nežna struktura sta kot nalašč za vesela prijateljska druženja in prijetne večere v družbi najdražjih.

Sestavine za jagodne cimetove rolice:

  • 1 paket odtajanega zamrznjenega listnatega testa
  • 5 žlic zmehčanega masla
  • 1 skodelica jagodne marmelade
  • 3 skodelice narezanih svežih jagod
  • 1 ملعقة صغيرة قرفة مطحونة
  • ¾ كوب سكر بودرة
  • 2 ملاعق كبيرة من الحليب

Postopek priprave jagodnih cimetovih rolic:
Pečico ogrejte na 180 stopinj. Na pomokani površini razvaljajte odtajano listnato testo in ga do robov premažite z žlico in pol zmehčanega masla. Enako storite s polovico skodelice jagodne marmelade in pazite, da pri tem ne namažete robov. Po marmeladi enakomerno potresite polovico svežih jagod in cimeta ter testo previdno zvijte v rulado. Rulado z ostrim nožem razrežite na šest enakih delov in vsakega od njih položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Postopek ponovite z drugo polovico testa. Poln pekač položite v pečico in pecite približno 30 minut. Med pečenjem iz preostalih sestavin pripravite preliv – v skledi zmešajte sladkor v prahu, maslo, mleko in marmelado – in z njim prelijte zlato rumene jagodne rolice. Pa dober tek!

6. Recept za تشيز كيك z jagodami brez pečenja

Cheesecake z jagodami brez pečenja
Cheesecake z jagodami brez pečenja

تشيز كيك z jagodami je pregrešno dobra slaščica, ki navduši z omamno kombinacijo sladkih jagod, sirnega namaza, bele čokolade in hrustljave mandljeve podlage, ki se v naših ustih spremeni v harmonijo najboljših okusov.

Sestavine za  testo – piškotno dno:

  • 200 غرام من البسكويت
  • 50 جرام من اللوز المقشر
  • 100 غرام زبدة مذابة

مكونات الحشوة:

  • 500 جرام جبنة قابلة للدهن (مثل فيلادلفيا)
  • 200 g sira maskarpone
  • 180 جرام كريمة حامضة
  • 150 g vaniljevega sladkorja v prahu
  • 100 جرام شوكولاتة بيضاء

مكونات صلصة الفراولة:

  • 400 جرام من الفراولة المقطعة والمنظفة
  • 25 جرام من السكر
  • 1 ملعقة كبيرة من النشا الصالح للأكل

عملية التحضير تشيز كيك z jagodami brez pečenja:
V kozici stopite maslo. Medtem ko se hladi, v mešalniku zmeljite piškote in olupljene mandlje. Zmleto zmes stresite v skledo, jo prelijte s stopljenim maslom in dobro pregnetite. Z dobljeno maso prekrijte namaščeno dno pekača za pite in oblikujte trdno piškotno dno. Za približno 30 minut postavite v hladilnik.
Vmes nad parno kopeljo stopite belo čokolado in jo nato prelijte v večjo skledo. Dodajte sirni namaz, maskarpone, kislo smetano in sladkor v prahu. Počasi zmešajte in z enakomerno zmesjo prekrijte piškotno dno.
V kozici na malo vode prekuhajte jagode, sladkor in jedilni škrob ter z zmesjo prekrijte تشيز كيك. Po želji v pito zarežite nekaj zarez, da se preliv lepo razporedi tudi v notranjost nadeva in pričara privlačne vzorce. تشيز كيك za nekaj ur položite v hladilnik in ga prijetno ohlajenega postrezite neučakanim gostom. Pa dober tek!

معكم منذ 2004

من سنة 2004 نحن نبحث في الاتجاهات الحضرية ونبلغ مجتمع المتابعين لدينا يوميًا بأحدث ما في نمط الحياة والسفر والأناقة والمنتجات التي تلهم بشغف. اعتبارًا من عام 2023 ، نقدم محتوى باللغات العالمية الرئيسية.