فرن الميكروويف ليس فقط لتسخين الطعام. هل تعلم أنه يمكنك عمل رغوة مع الحليب، وإذابة السكر، وإعداد الخبز المحمص الفرنسي فيه...؟
Poglejte, kaj lahko storite s pomočjo mikrovalovne pečice. Pripravili smo nekaj nasvetov, trikov, ki vam bodo olajšali delo pri pripravi hrane.
Na hitro olupimo česen
Za 15 sekund dajte česen v mikrovalovko in olupek bo zdrsnil kot za tren. Voda v česnu pari in prekine vez med stroki in lupino za hitro odstranitev.
Sadni sok z lahkoto
Preden stisnete sok iz pomaranče ali limone, nerazrezano sadje za 10 sekund segrejte v mikrovalovni pečici. Mikrovalovna pečica bo sprostila vlakna v notranjosti sadja in olajšala iztiskanje soka do zadnje kapljice.
Odstranite grudice rjavega sladkorja
Če je rjavi sladkor trd, poskusite to. Zmočite papirnato brisačo, jo položite v skledo s sladkorjem in jo segrejte v mikrovalovni pečici za 25 sekund. Vlaga bo prešla na sladkor in ga zmehčala.
Kristaliziran med
Če je kozarec medu kristaliziran, preprosto odstranite pokrov in ga segrejte v mikrovalovni pečici. Vklopite ga za 30 do 40 sekund, dokler se ne vrne v prvotno gladko teksturo.
Olupite zelenjavo hitreje
Trde bučke in korenasto zelenjavo je težko olupiti. Da bi bilo lažje, zelenjavo segrevajte v mikrovalovni pečici 2 do 3 minute pri nizki temperaturi in koža bo bolj prožna za lupljenje in rezanje – le pazite, ko odstranjujete vročo zelenjavo, da si ne opečete prstov.
Mlečna pena
Mleko nalijte v kozarec, največ do polovice (da ostane prostor za peno). Privijte pokrovček in močno stresajte 30 do 60 sekund. Mleko se bo spremenilo v peno. Odstranite pokrov in postavite v mikrovalovno pečico za 30 sekund, da se pena dvigne. In jo nalijte v svojo najljubšo kavo.
خبز فرنسي محمص
Bi radi imeli kosilo za pet minut? Na dno krožnika vtrite kos masla; nanj položite toast. V ločeni skodelici zmešajte 1 jajce, 3 žlice mleka. Mešanico vlijete čez toast in eno minuto segrevate v mikrovalovni pečici