اقتربت عطلة عيد الميلاد، ومن المؤكد أنك جربت النبيذ الساخن هذا العام. ولكن هل جربت فين برول، النبيذ الساخن الذي حقق نجاحًا كبيرًا هذا الموسم؟ لدينا الوصفة وهذا سرها!
Vin Brule إنها posebno aromatično kuhano vino, ki je priljubljeno predvsem v severnem delu Italije. Ljudje verjamejo, da je prav mešanica začimb, ki se nahaja v tem kuhanem vinu tista, ki ga dela tako okusnega, nekateri pa celo menijo, da naj bi ta pomagala pri boljšem imunskem sistemu. Priročen izgovor, se vam ne zdi? 🙂
المكونات
- 1,5 litra rdečega vina
- 3 palčke cimeta
- 250 غرام من السكر
- nekaj klinčkov
- lupinica 2 pomaranč, 1 limone in 1 jabolka
- malo muškatnega oreška
- ščepec ingverja (po želji lahko tudi več)
- 5 do 10 brinovih jagod
- zvezdasti janež
تحضير
Najprej fino odstranimo lupino limone, jabolka in dveh pomaranč. Belemu delu lupine se poskusimo maksimalno izogniti, saj bi lahko bilo vino zaradi tega grenko. Vse suhe sestavine damo v lonec in prelijemo z vinom. Postavimo na štedilnik (pri manjši temperaturi). Neprestano mešamo, da se sladkor razstopi. Po 8 do 12 minutah lahko kuhano vino odstranimo z ognja. Če želimo, ga lahko precedimo in okrasimo po želji. Uživajte … pa po pameti!