fbpx

جميعنا نخطئ عندما نشرب من العلبة!

Ali si vedel? To je napaka, ki jo mnogi delajo pri uživanju pijače iz pločevinke!

نحن جميعًا نفتح علبة من البيرة بسرور كبير ونستهلكها دون التفكير في مكان وجود العلبة من قبل. وطريقها إلى أيدينا "ممهد" بالبكتيريا والأوساخ، والتي من خلالها تنتقل علبة البيرة قبل أن تصل إلى أرفف المتاجر.

V časih koronavirusa, ko vemo, da lahko na pločevinki virus ostane aktiven tudi tri dni, pa je حذر še veliko bolj potrebna!

Prah, umazanija, iztrebki in ostanki živali ter bakterije in virusi so le nekateri od “prebivalcev”, ki jih najdemo na pločevinkah s pijačami, odkrivajo različni raziskovalni inštituti. Če želite zmanjšati tveganje za okužbo – tudi novim كوفيد -19 – morate pločevinko, še preden jo odprete in zaužijete pričakovani požirek, temeljito očistiti!

Kje je bilo vaše pivo in kdo se ga je vse dotikal?!

Tako, kot bi si umili umazane roke, preden zaužijemo hrano. Priporočljivo je, da pločevinko operemo z milom in vodo oziroma z detergentom za posodo. Če tega nimate pri roki in ste strašno žejni, vam bodo pomagala tudi razkužila ali antibakterijski robčki.

Analize pločevink kažejo, da so primerki iz avtomatov za pijačo še vedno nekoliko čistejši od tistih, ki jih kupujemo v trgovinah, zato so nekoliko varnejša izbira, zaželeno pa je tudi, da ne glede na izvor “pločevinke”, slednjo vselej očistimo, da se ne okužimo.

Ena najpogostejših bakterij, ki jih najdemo na pločevinkah, je E. coli, mikroorganizem, ki običajno živi v človeškem črevesju, vendar v primeru okužbe povzroča različne bolezni. Escherichia coli lahko povzroči tudi vnetje žolča, pljučnico, pa tudi sepso, zato je bolje, da to preprečite in operete pločevinko, kot pa da se morate zdraviti. V današnjih časih pa se na pločevinkah lahko nahaja tudi كوفيد -19!

معكم منذ 2004

من سنة 2004 نحن نبحث في الاتجاهات الحضرية ونبلغ مجتمع المتابعين لدينا يوميًا بأحدث ما في نمط الحياة والسفر والأناقة والمنتجات التي تلهم بشغف. اعتبارًا من عام 2023 ، نقدم محتوى باللغات العالمية الرئيسية.