fbpx

قائمة عيد الحب المغرية للمنشطات الجنسية

Široki rezanci s kaviarjem

Valentinovo je praznik, ki je kot nalašč za razvajanje in okušanje novih dobrot. Za ta dan vam predlagamo, da se izognete nepotrebni gneči v restavracijah in neskončni vrsti v kinu ter svojo boljšo polovico presenetite z gurmanskimi mojstrovinami, ki jih boste z našo pomočjo pripravili hitro in brez pretiranega truda. Za najbolj kičast dan v letu, smo vama namreč pripravili zapeljiv meni iz afrodiziakov, ki ga bosta še dolgo pomnila.

Preizkusimo torej nekaj enostavnih in okusnih receptov za 2 osebi, s katerimi bomo zapeljali svojo Valentino oziroma Valentina.

Mimoza

المقادير:
• 0,75 l penine
• 0,5 l svežega pomarančnega soka

تحضير:
Že med pripravo okusne večerje si lahko privoščimo okusno Mimozo, ki združuje nežne mehurčke, prelepo barvo in čisti užitek. Visoke kozarce do polovice napolnimo s penino in nato do vrha dolijemo pomarančni sok.

Mimoza
Mimoza

Ostrige s parmezanom

المقادير:
• 6 ostrig
• 25 g masla
• 1 strok česna
• 1 žlica krušnih drobtin
• šopek svežega peteršilja
• ملح
• الفلفل
• 20 g naribanega parmezana

عملية:
Peteršilj in česen operemo in drobno sesekljamo. Ostrige očistimo pod tekočo vodo in jih položimo v večjo ponev in dolijemo toliko vode, da je dno povsem pokrito. Na zmernem ognju kuhamo, dokler se školjke ne odprejo. Tiste, ki ostanejo zaprte, zavržemo. Ponev odstavimo in pustimo, da se školjke ohladijo. Pečico nastavimo na 250 stopinj in počakamo, da se segreje. Medtem v kozici na zmerni temperaturi raztopimo maslo, dodamo sesekljan česen in drobtine ter premešamo. Na koncu dodamo še peteršilj, sol in poper. Pekač prekrijemo z grobo mleto soljo. Ohlajene školjke odpremo in pazimo, da iz njih ne izteče tekočina. Meso ostrig odstranimo iz lupine in ga položimo v globlje polovice školjk, ki jih zložimo v pekač in na vsako dodamo po žličko mešanice drobtin, popra in česna. Vse skupaj potresemo z naribanim parmezanom in potisnemo v ogreto pečico. Školjke pustimo peči približno 3 minute. Pečene postrežemo kar takoj, in sicer z rezinami limone.

Ostrige s parmezanom
Ostrige s parmezanom

Široki rezanci s kaviarjem

المقادير:
• 300 g širokih rezancev
• 80 g kaviarja
• 1,5 dl sladke smetane
• 30 g masla
• ملح
• الفلفل

عملية:
Rezance skuhamo po navodilih na embalaži. Pazimo, da se ne prekuhajo, najbolj okusni so namreč skuhani na “al dente” način. V manjši kozici raztopimo maslo, mu primešamo sladko smetano in po okusu začinimo s soljo in poprom. Kozico odstavimo tik pred vretjem. Odcejenim kuhanim rezancem primešamo smetanovo omako, dodamo kaviar in vse skupaj dobro premešamo.

Široki rezanci s kaviarjem
Široki rezanci s kaviarjem

Čokoladni souffle

المقادير:
• 2 jajci
• 25 g sladkorja v prahu
• 20 g moke
• 80 g 70% čokolade
• 70 g masla

عملية:
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Na štedilnik postavimo posodo, v katero vlijemo približno 2 dl vode. Na to postavimo manjšo skledo, v katero nadrobimo čokolado in maslo. Na zmernem ognju kuhamo, dokler se ne raztopita v gladko zmes. Premešamo in pustimo, da se ohladi. Medtem v skledi z mešalnikom penasto umešamo jajci in sladkor v prahu. Mešanici dodamo moko in na koncu dodamo še ohlajeno čokoladno zmes. Modelčke za souffle temeljito premažemo z maslom in posujemo s kakavom v prahu. V tako pripravljene posodice skoraj do vrha vlijemo maso in pečemo približno 10 minut. Še vroče zvrnemo na krožnik in postrežemo. Idealno pečen souffle bo v notranjosti tekoč, najbolje pa se ujame s kepico vanilijevega sladoleda.

Čokoladni souffle
Čokoladni souffle

معكم منذ 2004

من سنة 2004 نحن نبحث في الاتجاهات الحضرية ونبلغ مجتمع المتابعين لدينا يوميًا بأحدث ما في نمط الحياة والسفر والأناقة والمنتجات التي تلهم بشغف. اعتبارًا من عام 2023 ، نقدم محتوى باللغات العالمية الرئيسية.