يقع Gostilna zlata Ripica في قلب مدينة ليوبليانا القديمة، في أحد أقدم المنازل، حيث تم سكب النبيذ في وقت مبكر من عام 1790. في وقت لاحق، أصبح نهر النبيذ نزلًا وحصل على اسمه من الشارع الذي لا يزال يمر عبر اليوم - ريبجا أوليكا. ستتوقف خطوتنا عند الروائح المسكرة لعرض الطهي بكل شيء...
Cankarjevo nabrežje 5–7
ليوبليانا
Gostilna zlata ribica se nahaja v osrčju stare ljubljane, v eni izmed najstarejših hiš, kjer se je že leta 1790 točilo vino. kasneje je iz vinotoča nastala gostilna in dobila ime po ulici, ki se še danes vije mimo – ribja ulica. korak se nam bo ustavil ob omamnih dišavah kulinarične ponudbe z vse slovenije, okusili pa bomo tudi pestro ponudbo izvrstnih vin. za začetek lahko izbiramo med hladno kmečko suho desko s sirom z modro plesnijo, odločimo pa se lahko tudi med mesnim in lososovim carpacciom. za toplo predjed priporočajo popečen pršut s teranom in polento, ohrovtove rolade s parmezanovo omako in krožnik domačih štrukljev. izbiramo lahko med testeninami, med katerimi je vredno izpostaviti široke rezance z morskimi sadeži, njoke s srninim golažem, štirimi siri ali sirove raviole a la zlata ribica. da bo zlata ribica upravičila svoje ime, imajo za vse ljubitelje morske hrane pripravljeno veliko ponudbo vodnih dobrot. priporočajo nam orado na žaru z blitvo in krompirjem, file brancina v pečici ali pa file morske žabe v pečici “tartufato”. seveda ne smemo pozabiti na izbor mesnih jedi, kjer se nam bodo pocedile sline ob jelenovem fileju, ovitem v hamburško slanino, z omako iz gozdnih sadežev in s sirovimi štruklji. navdušeni bomo tudi nad velikim izborom solat: tunina solata, solata s piščančjimi fileji ali pa solata morski val (s kalamari, gamberi, škampi in grana padano). za konec se bomo razvajali s sirovimi štruklji z brusnicami, rolado mascarpone z omako iz gozdnih sadežev, posebej pa nam priporočajo pannacoto z jagodno kremo. v zlati ribici nas tako pričakujejo strastno in slastno.