fbpx

Bi radi živeli 150 let? Potem se morate odpovedati seksu!

150 let

Kaj bi raje? Živeli 150 let in se odpovedali seksu ali živeli okoli 80 let in uživali v mesenih užitkih? Če (!) gre verjeti profesorju Alexu Zhavoronkovu, direktorju fundacije Biogerontology Research Foundation, lahko ljudje živimo tudi 150 let. In v čem je trik? Odreči se moramo seksu.

Bi radi živeli 150 let? Kdo ne bi! To ni nemogoče, in v to verjame tudi Svetovna zdravstvena organizacija (WHO), a po oceni profesorja Alexa Zhavoronkova se boste morali za to odpovedati seksu, ki da je zgolj motnja, ki nam jemlje energijo. Bi bili pripravljeni plačati tako visoko ceno za tako dolgo življenje? Kajti kaj sploh ostane od življenja, če ta ne vključuje seksa?

Alex Zhavoronko ima bizaren recept za dolgo življenje.
Alex Zhavoronko ima bizaren recept za dolgo življenje.

36-letnik verjame, da nam bi odlašanje poroke, otrok in redna vadba prinesli precej daljšo pričakovano življenjsko dobo.

PREBERITE ŠE: Čudežno in učinkovito zdravilo za prehlad

Ob tem dodaja, da sam sploh ne namerava umreti. In medtem ko je ta trditev precej za lase privlečena, je ocena, da bo v bližnji prihodnosti 100 let norma, precej bolj realistična, prikimava pa ji tudi WHO.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!