shutterstock_517327357
V zraku · buzz buzz

Le kako bi človeštvo sploh preživelo brez kave? Zdi se, da lahko kava reši skoraj vse: skregane sosede in sodelavce, mrke poglede in tečnobe, morda bi lahko končala celo vojne. Zato je prav, da ima to črno zlato svoj dan! In sicer 1. oktober, ko praznujemo svetovni dan kave. Že veste, kako ga boste proslavili?

Kako proslaviti svetovni dan kave, ki ga praznujemo 1. oktobra? Za vas imamo dva odlična predloga in nekaj naših prispevkov na temo kave, ki vas znajo morda celo nasmejati!

Srečaj se z verzi

Svetovni dan kave lahko s prijatelji praznujete v 15 lokalih po Sloveniji, kjer si boste z verzom, posvečenem vajinemu prijateljstvu, ob naročilu kave ali čaja drug napitek prislužili brezplačno. Na ta dan bo namreč potekala akcija Srečaj se z verzi, ki prijatelje, kolege in znance poziva, da si v vse bolj virtualnem svetu utrgajo trenutek za prava prijateljstva, se srečajo ob kavi ali čaju, izmenjajo čustva in jih prelijejo na papir. Da bo ponedeljek poln navdiha, je poskrbela tudi glasbenica Ditka, ki bo predstavila nov videospot za pesem Srečanje.
meinlcoffee.com

Ob svetovnem dnevu kave OMV na svojih bencinskih servisih ponuja brezplačno kavo

OMV Slovenija že 11. leto zapored na poseben način praznuje 1. oktober, ki velja za mednarodni dan kave. Gostom bodo ponudili brezplačno kavo med 5. in 9. uro zjutraj in jim s tem polepšali začetek dneva. Na ta način pri OMV potrjujejo pomen kakovostne priprave kave in občutka domačnosti, ki ga ta predstavlja. Kavne napitke VIVA Cafe, ki jih uživajo gostje bencinskih servisov OMV VIVA, vedno pripravljajo izkušeni profesionalni pripravljavci kave – baristi. S kombinacijo posebnih kavnih zrn, ustvarjenih posebej za kavo VIVA Cafe, pravega mleka, spretnih rok baristov in z osebno postrežbo je kava na bencinskih servisih OMV VIVA posebno doživetje ter razlog za ponovni obisk.
omv.si

Kaj smo v tem času o kavi zanimivega zapisali mi?

… da naj bi bila kava in dremež najboljši krepčilni spanec
… spraševali smo se, ali lahko pijemo postano kavo
… pa tudi, zakaj sta kava in kakec najboljša prijatelja
… za tiste, ki še vedno sanjate o poletju, smo pripravili recept za kavo za bogove
… raziskave trdijo, da naj bi bila kava celo povezana z daljšim življenjem
… obstaja pa tudi možnost, da so/ste ljubitelji črne kave morda psihopati.


Ambient 2018: smetana pohištvene industrije Ambient 2018: smetana pohištvene industrije halloween 12 genialnih halloween kostumov, ki so resnično fantastični melissa-askew-642466-unsplash Zakaj te imajo ljudje raje, kot si misliš? · ·