Alternativna božična drevesa
Utrip mesta · dom

Del obvezne božične dekoracije je tudi božično drevo. Slovenci smo, ko gre za božično dekoracijo, precej tradicionalni. Praviloma naše stanovanje krasi naravna ali umetna smreka. Zakaj ne bi letos poizkusili z nečim drugim? Predstavljamo super alternative klasičnim, naravnim ali umetnim, božičnim jelkam oz. smrekam, ki jih lahko izdelate sami.

Božična drevesa so tradicionalna podoba in simbol božiča. V domovih Slovencev so navadno zelena. Nekateri prisegajo na naravne, drugi na umetne božične jelke. A to ni edina izbira, ki jo imate, če le domišljiji pustite prosto pot. Obstaja kup alternativ, ki bodo dom ravno tako napolnile z božičnim duhom. Pa tu ne mislimo na tista bela božična drevesa. Tu ciljamo na drevesca iz lesa, papirja, lučk ipd. Z malo spretnosti jih lahko izdelate sami.

PREBERITE ŠE: Domača galerija (“gallery wall”): predlogi za top stenske dekoracije

Če bi radi v svoj dom prinesli nekaj novega, nekaj drugačnega, vam predstavljamo 10 DIY alternativ božični smrečici, ki jih boste v trenutku vzljubili.

10 alternativnih božičnih drevesc, ki jih lahko naredite sami:

Božično drevo iz božičnih lučkOdpri galerijo

božično-novoletni dekor (Foto: Shutterstock) Ideje za darila: Najlepša božično-novoletna darila za dom Stenska svetila , ki se igrajo s svetlobo. Popup Lighting: stenska svetila, ki se ob prižigu spremenijo v žival Pomivalni stroj z zgornjim polnjenjem Inovativni pomivalni stroj z zgornjim polnjenjem Večnamensko slovensko orodje MyPocketMaster MyPocketMaster – Slovenci izdelali najmanjše večnamensko orodje na svetu · · · · · · · ·