Lemon Fruit
Utrip mesta · zdravje & lepota

Če bi rekli, da je limona superhrana, bi ta izjemen sadež enostavno podcenjevali. Limona prija v obliki osvežilne limonade, doda boljši okus marsikateri jedi in pretvori dolgočasen čaj v pravo pravljico okusov. Poleg izvrstnega okusa pa premore tudi precej drugih izjemnih lastnosti. Poglejmo si še 10 razlogov, zakaj je limona naše zdravilo številka ena.

O zdravilnih učinkih limone enostavno ni debate, moramo pa poudariti, da poleg visoke količine vitamina C ta kot sonce rumen sadež skriva še mnogo zdravilnih adutov. Limone namreč vsebujejo snovi, ki preprečujejo infekcije, pomagajo pri nastanku protiteles in imajo antioksidativne lastnosti ter tako pomagajo pri preprečevanju mnogih sodobnih bolezni kot so kap, rak in srčne bolezni. Poglejmo še dodatnih 10 razlogov, zakaj in kako lahko limona nadomesti nekatera zdravila in reši marsikatero zdravstveno in lepotno težavo.

1. Limona izboljša delovanje imunskega sistema

Limona vsebuje izjemno veliko količino vitamina C, ki je “gorivo” za naš imunski sistem.

2. Bogat vir kalija

Kalij je izjemno pomemben za ustrezno delovanje našega telesa. Je mineral, ki omogoča delovanje našega srca in igra eno izmed glavnih vlog pri krčenju mišic.

3. Prerojena prebava

V kolikor dan začnemo s toplo limonado, bomo omogočili telesu lahkotnejše čiščenje strupov iz telesa. Prav tako bomo pregnali zaprtje, napihnjenost in vetrove.

4. Lepša polt

Limona tako v obliki napitkov kot obrazne maske ali pilinga povzroča zdrav sijaj kože.

5. Limona razkisa telo

V nasprotju s splošnim mnenjem limonin sok zmanjšuje preveliko količino kisline v želodcu in dejansko deluje na telo bazično.

6. Čista polt

Z limonado sokom lahko preprečimo nastanek aken in nečistoč. Ker limonin sok razstruplja telo, tudi koža postane bolj napeta in svetleča.

7. Balzam za lase

Limonin sok lahko uporabimo namesto balzama za lase. Poleti nam bo že nekaj kapljic lase posvetlilo in naredilo svetlejše pramene, ki delujejo izjemno naravno.

8. Protivnetno delovanje

Limonin sok priskoči na pomoč tudi pri vnetju dlesni, vnetju sluznice in vnetju jezika.

9. Adijo, prehlad

Limona je že od nekdaj zdravilo za prehlad številka ena, zato si jo v hladnejših mesecih privoščimo ob vsakem čaju.

Limonin sok pomaga pri hujšanju

Limonin sok znižuje prekomerno telesno težo, saj limone vsebujejo pektinska vlakna, ki se dlje zadržijo v želodcu in tako preženejo občutek lakote.


neck-issue Ste vedeli, da uporaba telefona in pisanje sporočil vodi v slabo držo? No Poo – Metoda umivanja las brez šampona-picjumbo.com_veronika3-by-dannie No Poo – Metoda umivanja las brez šampona romantic couple kissing while holding ice cream En poljub – 80 milijonov bakterij Naravna lepota je zakon: lepotni nasveti naših babic, ki veljajo tudi danes Naravna lepota je zakon: lepotni nasveti naših babic, ki veljajo tudi danes · · · · · ·