maxresdefault (1)
V zraku · tehnologija

Če smo bili še pred 10 leti zadovoljni s preprostim telefonom, ki je omogočal klicanje in pošiljanje sporočil, pa temu danes ni več tako. Telefoni so dobili ogromno novih funkcij, seveda pa so se razvile tudi druge veje tehnologije.

Dober pokazatelj izjemnega napredka tehnologije so naprave, za katere si težko predstavljamo, da sploh obstajajo. Ali ste za katere od njih že slišali?

1. Mačje stranišče s samočistilno funkcijo

Lastniki mačk, ki vam čiščenje iztrebkov predstavlja nočno moro – imamo rešitev za vas. Litter-Robot bo iztrebke samodejno shranil v vrečo, ki jo bo uporabnik moral le še nesti v smeti.

2. Pametni obroč

Vadba s hulahup obročem še nikoli ni bila tako zabavna. Pametni obroč VHOOP vsebuje senzorje, ki spremljajo intenzivnost vadbe. Rezultate nato posreduje na vaš pametni telefon.

3. Pametni kondom

Podjetje British Condoms je predstavilo pametni kondom i.Con. Ta je na prvi pogled videti kot fitnes zapestnica, a je namenjen spolnim aktivnostim. Priskrbel vam bo številne podatke o trajanju in intenzivnosti spolnega odnosa.

4. Samovozeči kovček

ForwardX je patentiral kovček Ovis, ki sledi svojemu lastniku. Poveže se s pametno zapestnico na lastnikovi roki in se premika samostojno. Ob tem ponuja tudi običajno držalo.

5. Robotske čebele

Droni lahko odslej čebele nadomestijo pri vseh funkcijah razen pri ustvarjanju medu. V bližnji prihodnosti bodo tako pomagali pri reševanju rastlinskih vrst in razvoju agrikulture na različnih koncih sveta.

6. Pametni čebelji panj

Modularni panj Honey Flow nekoliko spominja na ptičjo hišico. Ob tem, da v njem bivajo čebele, tudi sproti proizvaja med.

7. Nočna luč za stranišče

IllumiBowl je zelo preprosta luč, ki jo je treba namestiti pod straniščni pokrov. Enakomerno razsvetljuje prostor okoli školjke.

8. Žepni spektrometer

Če veliko pozornosti posvečate zdravemu prehranjevanju, je LinkSquare kot nalašč za vas. Naprava vam omogoča, da preverite lastnosti hrane, tekočin in ostalih snovi, ki vas obdajajo. Še posebej priročna je njegova uporaba v kuhinji in ob nakupovanju.

9. Očesna maska, ki preprečuje smrčanje

Kitajskemu podjetju VVFLY je uspelo razviti napravo, ki izboljšuje kakovost spanca in preprečuje smrčanje. Očesna maska s posebnimi tresljaji prispeva k ustaljenemu ritmu dihanja.

10. Maska, ki vaše pogovore naredi skrivne

Naprava, imenovana Hushme, je videti nekoliko nenavadno, a služi posebnemu namenu. Besede, ki jih izrečete, skrije pred zunanjim svetom. Tako boste lahko povsod opravili klice, ne da bi s tem motili ljudi okoli vas.

rob-hampson-494775-unsplash Katere podatke shranjujejo tvoje najljubše mobilne aplikacije? tim-bennett-538189-unsplash Te spremembe prihajajo na Facebook background-blur-chat-433617 Tako lahko Facebooku preprečite vohunjenje za vašimi sporočili luis-tosta-248147-unsplash Spoznajte Li-Fi, prihodnjo alternativo Wi-Fi-ju, ki deluje na svetlobo · · ·