shutterstock_745500625
V zraku · buzz buzz

Če uporabljate koruzni škrob zgolj v kuhinji, veliko zamujate. Obstajajo številni drugi genialni načini, kako ga lahko izkoristite. Vaše življenje bo lažje.

To je 10 genialnih načinov, kako lahko uporabite koruzni škrob:

1. Pomaga lahko pri razpletanju vozlov.

Vozli na vrvici ali vezalkah nas pogosto ujezijo. Rešitev lahko najdete v koruznem škrobu ‒ potresite nekaj škroba, ki vam bo pomagal pri razpletanju.

2. S koruznim škrobom lahko ustvarite mat manikiro.

Mat nohti so popularni ‒ če uporabite koruzni škrob, lahko ustvarite takšno manikiro kar doma. Vse, kar morate storiti, je, da zmešate koruzni škrob z lakom.

3. Izboljša lahko tudi vonj preprog.

Tisti, ki imate doma preproge, veste, da se po dolgem času navzamejo neprijetnega vonja. Preden posesate preprogo, po njej posujte malo škroba. Počakajte pol ure, preden začnete sestati.

4. Koruzni škrob lahko odstrani madeže krvi.

Hitreje kot ukrepate, bolje je. Ne glede na to, za katero vrsto tkanine gre, naj bi s koruznim škrobom uspeli odstraniti madeže. Koruzni škrob zmešajte s hladno vodo, da nastane pasta. Premažite madež z maso in jo nežno vtrite v tkanino. Tkanino postavite na sonce, da se posuši. Odstranite maso. Če je madež še prisoten, ponovite postopek.

5. Z njim lahko na suho operte ljubljenčke.

Nimate časa, a morate skopati vašega ljubljenčka ‒ nanesite koruzni škrob na kožuh in ga očistite, dokler ga ne boste skopali.

6. Iz škroba lahko naredite deodorant.

Koruzni škrob naj bi imel odlično sposobnost absorbiranja vlage. Zakaj ne bi naredili deodorant iz te sestavine? Zmešajte 2 žlici kokosovega olja, 2 žlici soda bikarbone in 2 žlici koruznega škroba.

7. S koruznim škrobom lahko polirate srebrnino.

Srebrnina ponavadi izgubilesk. Obnovite ga lahko tako, da zmešate koruzni škrob z vodo. Z vlažno krpo zajemite nekaj mase in z njo spolirajte srebrnino. Pustite, da se ta posuši, nato jo polirajte s suho krpo, dokler ne dosežete želenega videza.

8. Odstranjuje lahko tudi maščobo s sten.

Tudi najbolj previdni kuharji se ne morejo izogniti maščob na steni. Če se vaša miza zamasti, jo lahko odstanite s koruznim škrobom ‒ na krpo nanesite škrob, ki ga nato nežno vtrite na mesto, kjer je madež.

9. Izboljša lahko vonj športnih čevljev.

Zaradi toplote in vlage nastanejo smrdljive glivice in neprijeten vonj. Rešite se ga tako, da potresete nekaj koruznega škroba v čevelj.

10. Očisti lahko tudi plišaste igrače.

Če želite očistiti plišaste igrače, vtrite nekaj škroba v tkanino, počakajte pet minut in jih nato očistite. Plišasto igračo lahko položite tudi v vrečko s koruznim škrobom, ki jo nato potresete.

shutterstock_585874262 Ingver naj bi imel presenetljiv vpliv na naše odločitve garden-village-bled--053643 9 edinstvenih doživetij v Sloveniji, ki imajo oznako “Slovenia Unique Experiences” Valentinovo: ženska darila, ki dokazujejo, da ti veliko pomeni. Valentinovo: ženska darila, s katerimi ji pokažeš ljubezen gilette_sf Zakaj je oglas za Gillette ujezil nesigurne moške? ·