shutterstock_792327376
Utrip mesta · dom

Sezona piknikov je v globokem razmahu in če letos še niste jedli v bližnjem parku, je čas, da to čim prej storite. Vonj sveže trave, toplo popoldne in dobra družba so dober razlog, da pripravite piknik košaro in preživite nepozabno popoldne. Raziskave potrjujejo, da je preživljanje prostega časa v naravi še kako pomembno.

Osebe, ki v naravi preživijo več časa so bolj motivirane ter telesno in duševno zdrave. Zato je najbolje, da smo v naravi čim več časa. Žal se novodobni tehnologiji in pametnim napravam vedno težje izognemo, zato je čas preživet v naravi zelo dragocen. Aktivno preživljanje popoldnevov in vikendov v naravi ima številne pozitivne učinke. Narava podpira ustvarjalnost in kognitivno delovanje, poleg tega se z aktivnim preživljanjem prostega časa v naravi boljše spoprijemamo z morebitnim stresom. Znano je tudi, da narava zmanjšuje pojav motenj pozornosti, depresije in anksioznost, hkrati pa povečuje fizično aktivnost, kar pripomore k zmanjšanju morebitne prekomerne telesne teže.

Aktivno preživljanje pa ne pomeni le planinarjenje in kolesarjenje, pač pa je to lahko že prijeten piknik v družbi s prijatelji ob robu gozdička. Za vas smo izbrali nekaj pripomočkov, s katerim boste običajni piknik nadgradili in si ustvarili nepozabno popoldne:

1. Bio krožniki in pribor
Z biološko razgradljivimi krožniki, priborom in kozarčki boste naredili uslugo sebi, saj vam ne bo treba pomivati, hkrati pa vam bo hvaležna tudi narava.

2. Piknik košara
Podpirajte lokalno in si privoščite ročno pleteno piknik košaro.

3. Prenosni zvočniki
Prenosni zvočnik za pametni telefon ali tablico je vedno dobra ideja. Nikoli se ne ve, kdaj vam zapaše malo romantične glasbe.

4. Hladilna torba
Izbira je velika, če imate možnost kupite kakšno pametno ali retro videza, vsekakor pa naj bo trdna.

5. Držalo za kozarce in steklenico
Saj veste, kako nestabilni so kozarci za vino na travi. Ne zalivajte je z vinom, prišparajte ga raje zase.

6. Prenosni žar
Niso povsod kamor greste kurišča, a to še ne pomeni, da se morate omejiti le na lokacije, ki jih imajo. Vzemite prenosni žar in naj zadiši po njem tam, kjer sami želite.

7. Sveže sadje in zelenjava
Piknik ni le meso na žaru. Ker je sezona svežega sadje in zelenjave, nikar ne pozabite zbrani družbi ponuditi čim več sezonskega in lokalno pridelanega sadja. Pri serviranji ste lahko kreativni in na istem krožniku pomešate tako sadje kot zelenjavo.

Mešanico pravega sadja in zelenjave pa lahko postrežete tudi v kozarcu. Fructal je namreč naredil novo sadno pijačo Fruit & Veggie z dvema okusoma: sadje z rdečo peso in sadje s korenčkom. V primerjavi z ostalimi pijačami, vsebuje Fructal Classic Fruit & Veggie visok delež pravega sadja in zelenjave ter ponuja kakovostno osvežitev s kar 30% manj sladkorja.

8. Balinčki
Balinčki ali balin krogle so idealna in ravno prav intenzivna rekreacija v času piknika. S polnim želodčkom namreč kaj več kot to pač ne smete početi.

9. Solarne lučke
Ko se zvečer stemni poskrbite za malo romantičnega vzdušja s solarnimi lučkami.

10. Piknik deka
Tako kot ni piknika brez dobre družbe, tudi ni piknika brez udobne deke na kateri lahko brezskrbno poležavate in opazujete okolico.

170920-growing-tomatoes Nagradna igra: Kako do lepih in zdravih paradižnikov Projekt Helena (Foto: POKE) Sanjsko stanovanje v Ljubljani, ki si ga želiš tudi ti Kako urediti teraso: sanjski poletni kotički za tvojo dušo in telo! Kako urediti teraso: sanjski poletni kotički za tvojo dušo in telo! shutterstock_601886774 Zeleni terapevti: 5 rastlin, ki bodo očistile naš dom · · · ·