10 izjav, ki lahko pokvarijo vas odnos s šefom,
V zraku · buzz buzz

Odnos s šefom lahko primerjamo z ljubezenskim razmerjem. V obeh primerih je za razdor krivih veliko dejavnikov, ki jih po navadi združimo v preprosto poved, ki ne odraža resničnega stanja.

Če želite ohranjati dober odnos s svojim delodajalcem, je pomembno, da pazite, kako z njim komunicirate. Katerim desetim izjavam se morate ob pogovoru s šefom nujno izogniti?

“Potreboval bi višjo plačo, saj moram obnoviti svojo hišo.”

Razumljivi razlogi za povišico se nikakor ne skrivajo v vaših osebnih težavah. Slednje šefa namreč ne bodo zanimale. Zato vam priporočamo, da ga raje poskušate prepričati s podatki o svoji učinkovitosti.

“Ali se lahko po malici odpravim domov? V pisarni tako ali tako ni dela.”

Ti lahko izjavite le, če opravljate delo, ki od vas zahteva določeno število opravljenih nalog dnevno. V nasprotnem primeru se taki izjavi izognite, saj boste tako nadrejenim dali vedeti, da za opravljanje dela niste zainteresirani, hkrati pa boste dobili obilico novih zadolžitev.

“Nisem jaz kriv.”

S tem, ko za nastalo situacijo obtožujete druge, kažete svojo nezrelost. Če boste svoje napake priznali, vas bodo sodelavci gotovo bolj spoštovali.

“Zapuščam vas.”

Če ste prišli do zaključka, da želite zapustiti delovno mesto, to dokažite z dejanji. Če boste o tem le govorili, vas bodo ljudje nehali jemati resno.

“Vedno smo delali na ta način.”

Vsakomur, ki predlaga novo rešitev problema, je treba prisluhniti. Še posebej, če je ta oseba vaš šef. Moderni svet se spreminja iz dneva v dan, zato je treba preizkušati nove načine dela.

“Poskusil bom.”

S to frazo delodajalcu običajno sporočite, da vam naročene naloge ne bo uspelo opraviti. Zato vam svetujemo, da mu zagotovite, da boste delo opravili, in se potrudite po najboljših močeh.

“Imam preveč dela.”

Vsi zaposleni naj bi delali v skladu s tem, da podjetje doseže svoje glavne cilje. Če vam šef določi nalogo, ki je v danem trenutku na vrhu prioritetnega seznama, jo morate sprejeti.

“Kaj dobim za nagrado?”

Čeprav za svoje delo morate prejemati plačilo, pa za vsakršno pomoč ne zahtevajte nagrade. Šefa prav tako ne razvajajte preveč, saj vas bo sicer začel pretirano izkoriščati.

“To ni moj problem.”

Delo v skupini zahteva predanost vseh članov. Če poznate način, kako rešiti težavo, ki se sicer neposredno ne navezuje na vas, ga morate deliti med svoje sodelavce.

“Mislil sem le …”

Ko boste poved začeli s to frazo, bo šef verjetno zavzdihnil in zavil z očmi. Ne glede na vse morate namreč vedno sprejeti popolno odgovornost za svoje delo.

5 psiholoških dejstev o nas samih, ki se jih ne zavedamo. 5 psiholoških dejstev o nas samih, ki se jih niti ne zavedamo Ogromna barvna dvojnonoga, ki je dolga 15 centimetrov. Med petmesečnim potovanjem po južnoameriških džunglah par našel ta nenavadna bitja Triki, s katerimi bo tvoj Instagram videti bolje. Izboljšaj svoje Instagram fotografije s temi drugačnimi triki ZNAMENJA Astrološka znamenja kot boginje – katera predstavlja tebe? · · ·