Knjige miljarderjev
Kulturni izbor · knjige

Ne glede na to, ali želite postati najboljši na svojem področju ali pa ustanoviti svoje podjetje – le kdo vam lahko svetuje bolje kot tisti, ki so dosegli največji poslovni in finančni uspeh? Od poslovnih nasvetov Billa Gatesa do lekcij o uspešnem vodenju Richarda Bransona; modrosti, zapisane na straneh teh knjig, sežejo dlje od tistih, ki ste jih izvedeli v šolskih klopeh.

10 knjig, ki so jih napisali milijarderji in te naučijo živeti:

PREBERITE ŠE: Zabavne knjige, ki vas bodo nasmejale do solz

1. Richard Branson: The Virgin Way

Ustanovitelj vodilne naložbene skupine Virgin v svoji knjigi razkriva lekcije o vodenju posla in podjetništvu, v kateri poudarja pomen poslušanja in zaposlovanja pravih kadrov. Branson odkrito govori tako o svojih uspehih kot neuspehih, nasploh pa knjiga ponuja lep vpogled v življenje nekoga, ki v življenju ne more brez izzivov.

2. Howard Schultz: Onward

Osem let po tem, ko je zapustil mesto generalnega direktorja verige kavarn Starbucks, se je vrnil ravno v času največje finančne krize podjetja. Schultz v knjigi opisuje, kako je znova oživil globalno verigo kavarn po tem, ko je sprejel nekaj nenavadnih odločitev, kot je zaprtje več kot 7000 kavarn po ZDA. Ne manjka niti pripovedovanj o njegovih edinstvenih poslovnih strategijah in anekdot o odraščanju v New Yorku.

3. Warren Buffett: The Essays of Warren Buffet

85-letni predsednik uprave in generalni direktor Berkshire Hathawaya Warren Buffet velja za enega največjih investitorjev v zgodovini. Knjiga je zbirka njegovih pisem delničarjem podjetja Berkshire Hathaway. V vsakem preprosto in humorno razloži različne vidike svoje poslovne in investitorske filozofije.

4. Bill Gates: Business @ the Speed of Thought

Ustanovitelj Microsofta Bill Gates, ki ga Forbes ocenjuje kot najbogatejšega človeka na svetu, v svoji knjigi poudarja pomen tehnologije za izboljšanje poslovanja. Pri tem se opira na primere svojih podjetij Microsoft in GM.

5. Peter Thiel: Zero to One

Thiel, ustanovitelj podjetja PayPal, v knjigi izpostavi pomembnost prodora na trg z inovacijo raje kot z novim podjetjem, ki deluje na področju že obstoječih izdelkov in storitev.

6. Donald Trump: Think Like a Champion

Kombinacija osebnih anekdot in nasvetov o učenju iz lastnih napak in soočanja s strahovi v zbirki esejev republikanskega predsedniškega kandidata in nepremičninskega mogotca.

7. Oprah Winfrey: What I Know for Sure

Oprah, rojena v revni družini, je s strastjo in predanostjo kasneje zgradila uspešno kariero kot igralka in voditeljica pogovorne oddaje. V zbirki svojih kolumn podaja nasvete in lekcije iz življenja.

8. Ralph Lauren: Ralph Lauren

Biografija modnega oblikovalca, v kateri izvemo o njegovi življenjski zgodbi, ko je kot sin judovskih imigrantov odraščal v ameriškem Bronxu, in o tem, kako ga je stil visoke družbe očaral, da je začel razvijati lastno modno znamko visoke mode.

9. Michael Dell: Direct from Dell

Navdihujoča zgodba s koristnimi nasveti poslovneža, ki je z 19 leti pustil šolo in ustanovil računalniško podjetje, ki je danes zrastlo v korporacijo Dell. Preberete lahko vse o tem, kako je njegov posel zrastel in kakšen je Dellov edinstven podjetniški stil.

10. T. Boone Pickens: The First Billion Is the Hardest

Zgodba o tem, kako je danes 87-letni predsednik BP Capital Management premagal osebne in poslovne izzive in dosegel ogromen uspeh. Vsako poglavje se začne z njegovim življenjskim ali poslovnim citatom.

Knjige smeh Zabavne knjige, ki vas bodo nasmejale do solz PicMonkey Collag1e Najboljše knjige leta 2015, ki jih bomo brali ob kaminu PicMonkey Collagegrey Slovenski prevod knjige Grey iz knjižne serije Petdeset odtenkov sive, izide …. PicMonkey Collage An Anti-Stress Coloring Book: pobarvanka za odrasle, ki deluje protistresno