knjige za osebno rast
Kulturni izbor · knjige

Izbor tistih knjig, ki lahko popolnoma spremenijo način, kako gledate na svet in vam pokažejo možnosti, zaradi katerih ne boste več sami sebi ovira na poti do sreče.

Verjetno ste kdaj že dobili občutek, da vam v življenju nič ne gre tako, kot bi hoteli vi, pa naj bo gre za odnose z vašimi najbližjimi, službo, finance ali pa vsakdanje malenkosti. Največkrat smo ljudje za to krivi sami, saj so prav naše misli tiste, ki nam postavljajo ovire na poti do osebnega ali poslovnega uspeha, zato bi jih moral prebrati vsak, ki si želi odpreti vrata kletke, v katero se nezavedno zaklepamo sami.

1. Eckhart Tolle: Zdaj! Resnično tvoj je samo ta trenutek

Svetovna uspešnica, ki nam med branjem vliva občutek miru in hkrati volje do življenja, nas preko zgovornih zgodb uči, kako polno živeti tam, kjer preživimo najmanj časa: v sedanjosti.

2. Louise L. Hay: Življenje je tvoje

Avtorica nas v tej svetovni uspešnici spomni na moč pozitivnih misli, saj je prepričana, da smo vse nadloge (tudi bolezni!) v svoje življenje privabili sami z negativnimi prepričanji. Knjiga, s katero se boste naučili imeti radi sami sebe in začeli k sebi privabljati uspehe

3. Rhonda Byrne: Skrivnost

Avtorica vam v knjigi predstavi skrivnost, ki so jo skozi stoletja poznali vsi veliki misleci, znanstveniki in umetniki ter zaradi katere lahko postanete ali imate vse, kar si želite.

4. Steven Pressfield: Vojna umetnosti

Knjiga, ki nas nauči, kako utišati notranjega kritika, ki nam preprečuje, da bi v polnosti izrazili svojo kreativnost.

5. Timothy Ferriss: 4-urni delovni teden

Vodič do luksuznega življenja za vse s tradicionalnim osemurnim delavnikom izpod peresa avtorja, ki je od služenja 40.000$ na leto in 80 delavnih ur na teden dosegel zaslužek 40.000$ na mesec z le 4 urami dela na teden.

6. Carol Dweck: Moč miselnosti: kako uresničiti svoje zmožnosti

Uspešnica, ki nam razkriva, da se ključ do uspeha ne skriva v naših talentih, inteligentnosti ali zmožnostih, za katere mislimo, da jih imamo ali pa nimamo, temveč v spreminjanju naših ustaljenih prepričanj o le teh.

7. Robert T. Kiyosaki: Bogati očka, revni očka

Večina izmed nas nima finančne izobrazbe, ki bi nam pomagala obogateti. V tej lahkotni knjigi nam avtor predstavi svojo finančno filozofijo, v kateri denar dela za vas, namesto da bi vi delali za denar.

8. Stephen R. Covey: 7 navad zelo uspešnih ljudi

Ena izmed največjih uspešnic nas preko anekdot in konkretnih rešitev s pomočjo sedmih korakov nauči sprejemati spremembe in možnosti, ki prihajajo z njimi, ter tako spremeniti svoje življenje

9. Gary D. Chapman: 5 jezikov ljubezni

Knjiga, s katero si boste odgovorili na vprašanje, kako je možno, da se partnerja v odnosu prepogosto ne počutita dovolj ljubljeno in se naučili spregovoriti v jeziku ljubezni vašega najbližjega.

10. Martin Kojc: Učbenik življenja

Znameniti slovenski psiholog, za katerega so ob izidu knjige že skoraj 80 let nazaj rekli, da je korak pred svojim časom, nas v tej knjigi preko praktičnih nasvetov in preprostih življenskih resnic uči, kako doseči notranje ravnovesje in mir, hkrati pa nam pokaže, kako zelo sta v življenju pomembna zaupanje in optimizem.

Clement-Vdova-Basquiat-ZA-TISK Knjiga: Vdova Basquiat, kultna poetična biografija razvpitega umetnika Basquiata. Böcker 23. april 2014 – Svetovni dan knjige Dnevi knjige_1_aleksander kovačič Sejem – 19. slovenski dnevi knjige Foto: Gabriele Galimberti Knjiga: Zgodbe igrač – Otroci iz izjemno raznolikih okolij predstavijo svoje najljubše stvari ·