10575318_797877303588573_258759113989854473_o
V zraku · buzz buzz

Le še nekaj tednov nas loči do konca letošnjega leta in leto 2015 je že za ovinkom. December je velikokrat čas, ko se za nazaj spomnimo vseh zanimivih prigod in izkušenj, ki smo jih doživeli skozi leto. Je pa tudi čas, ko začnemo misliti na svoje zaobljube, ki jih bomo vsaj poskušali izpolniti v prihajajočem letu. Torej zakaj naj ne bi bil to tudi pravi čas, da začnemo misliti o naši sanjski službi, o kateri hrepenimo že leta in si postavimo cilje, ki nam sanje lahko uresničijo.

Naj bo leto 2015 tisto, ko boste našli svojo sanjsko službo. Z našimi 10-imi koraki boste takoj na pravi poti, da dosežete željeno kariero. Naj vaše sanje ne ostanejo samo sanje.

1. Bodite iskreni.

Pa naj zveni še tako preprosto, pri sebi najprej dobro premislite kakšno službo bi si res želeli, službo kjer se boste preko številnih izzivov počutili nagrajeni in priznani za svoje delo. Skratka službo, v katero se boste z veseljem vračali vsak ponedeljek.

2. Razmišljajte z odprto glavo.

Naj vas ne omejujejo pretekle izkušnje, uporabite vse vaše spetnosti in veščine pri katerih veste, da ste odlični.

3. Raziskujte.

Govorite z ljudmi in iščite tudi po spletu, če se vam zdi, da nekaj primankuje vašem življenjepisu (CV-ju). Porabite nekaj časa za t.i. ”brainstormanje” idej.

4. Vlagajte.

Ko boste ugotovili kaj lahko naredite pri sebi, da boste postali privlačnejši kandidati za svojo sanjsko službo začnite vlagati v to. Udeležite se kakšnega zelo praktičnega predavanja ali tečaja, ki vam lahko pride prav.

5. Ocenite priložnosti, ki so pred vami.

Trezno poglejte tudi na svojo sedanjo službo, če jo imate. Bi lahko kaj spremenili na boljše? Potrebujete več podpore? Prosite zanjo. Več priznanja? Povejte to svojemu managerju. Pomagajte ljudem pomagati izboljšati vaše življenje.

6. Posodobite svoj življenjepis, svoj Linkedin in vsa ostala družbena omrežja.

Prepričajte se, da le-ta izražajo vsa vaša najnovejša znanja, dosežke in kompetence, kot tudi vašo strast do željenega področja in vloge.

7. Napišite osnutek spremnega pisma.

Vedno je lažje nekaj dopolniti, če že imate svoj osnutek. Zato se lotite osnutka spremnega pisma za svojo sanjsko službo. Ko se vam bodo začele odpirati poti, boste srečni, da vam ni treba začeti iz ničle. To vam bo tudi pomagalo hitreje ukrepati oz. se nečesa lotiti.

8. Gradite svoje omrežje.

Če že imate v mislih določeno podjetje, kjer bi si želeli delati, začnite spraševati za napotnice. Pomislite, če mogoče poznate koga, ki že dela v vašem sanjskem podjetju in stopite v stik z njimi. Dobro je, da ste pripravljeni, če tudi ravno sedaj ni nobenega odprtega mesta za vas v podjetju.

9. Pripravite se, pripravite se in še enkrat pripravite se.

Ko boste prišli do vašega informativnega sestanka bodite pripravljeni dati vse od sebe. Raziščite in preučite podjetje. Imejte že pripravljene primere in izkušnje o katerih boste lahko govorili. Razmislite dobro o tem, kaj bi lahko to podjetje potrebovalo in s čim jim vi lahko pripomorete. Če gre za vašo sanjsko službo, se prepričajte, da vaša strast kar zasije. Seveda pa tudi zelo dobro razmislite o tem kaj izraziti in česa ne na vašem prvem intervjuju.

10. Ostanite lačni za službo.

Vsaka služba se vam bo lahko nekoč zdela ”stara”, tudi vaša sanjska služba. Premislite in preučite vaše cilje in osredotočite se na to kar vam daje občutek popolnosti. Sodelujte z vašimi kolegi pri tem kar vam da več možnosti, da se vam sanje lahko uresničijo vsak dan.


mesanica Kalle Mattsson: posrečeni kolaži znanih in slavnih obrazov PicMonkey Collagenosecke Noseče zvezdnice, ki so gole pokazale svoje trebuščke #tbt I Woke Up Like This Instagram: Ko fantje posnemajo tipične poze deklet Well-Known World Brand Logotypes Kaj pomenijo imena svetovno znanih blagovnih znamk?