PicMonkey Collage1
Utrip mesta · zdravje & lepota

Če menimo, da današnje zvezde naredijo vse za lepoto, to ni nič v primerjavi s tem, kar so sirene z zaslonov že davno počele. Lepotice starega Hollywooda ali lepotice iz zlate dobe Hollywooda so se posluževale nekaterih lepotnih tehnik, vse od preprostih, ki jih lahko tudi me vključimo v vsakdanjo rutino ali pa takih, ki jih raje ne poskušajmo. Tukaj je deset neverjetnih lepotnih skrivnosti lepotic zlate dobe Hollywooda.

1. Lepotna skrivnost Marilyn Monroe

Da bi njene ustnice izgledale polnejše, je Marilyn Monroe makeup umetnico prosila, da uporabi kar pet odtenkov šminke ter glos. Temnejši odtenki so šli na zunanji rob ustnic, svetlejše odtenke pa je tako nanesla v sredino ustnic.

2. Lepotna skrivnost Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor si je brila obraz. Morda se sliši smešno, ampak odpravljanje drobnih dlak in površinske plasti celic, daje koži poseben sijaj.

3. Lepotna skrivnost Audrey Hepburn

Skrivnost dolgih trepalnic Audrey Hepburn je v nanosu maskare, nato pa še v uporabi bucike, s katero je ločila vsako posamezno trepalnico.

4. Lepotna skrivnost Grace Kelly

V nasprotju s splošnim prepričanjem, senčenje obraza ni tehnika, ki jo je izumila Kim Kardashian. Monaška princesa Grace Kelly je uporabljala rdečilo za lica, en odtenek temnejšo senco pa pa je nanesla pod ličnico.

5. Lepotna skrivnost Marlene Dietrich

Igralka Marlene Dietrich je uporabljala več lepotnih trikov. A najbolj ravzpit trik je ta, da si Marlene dala odstraniti kočnike – to je namreč še bolj poudarilo njene ličnice. Z uporabo kirurškeg traku pa je poskrbela za lifting obraza.

PREBERITE ŠE: 5 najbolj impresivnih žensk zlate dobe Hollywooda

6. Lepotna skrivnost Rite Hayworth

Valoviti lasje Rite Hayworth so bili njen zaščitni znak, zato jih je morala obdržati v najboljši formi. Po pranju las je nanesla olje ter nato lase za 15 minut zavila v brisačo. Po tem je olje izprala s toplo vodo in limoninim sokom, da je odstranila vse ostanke na laseh.

7. Lepotna skrivnost Grete Garbo

Da bi njene oči izgledale čim bolj dramatično, je Greta Garbo na veke nanesla tanko plast vazelina preden je nanesla temno senčilo. Oči je podčrtala z mešanico želeja in oglja.

8. Lepotna skrivnost Mae West

Kokosovo olje je danes bolj in bolj priljubljeno, zvezde tridesetih pa so ga uporabljale dnevno. Mae West si je kokosovo olje nanašala na obraz kot vlažilno kremo.

9. Lepotna skrivnost Ingrid Bergman

Ingrid Bergman nikoli ni marala pretiranega ličenja. Je pa za višje čelo pobrila vsak “odvečen” las iz čelne linije las.

10. Lepotna skrivnost Glorie Gramahe

Gloria Grahame je bila prepričana, da je njena zgornja ustnica pretanka. Da bi dobila polnejšo ustnico je med tkivo zob in ustnico dala kos bombažnega traku.

IMG_5731 NIRVANA FITNESS™ – umetnost dihanja skozi gibanje iStock_000056319420_Medium 9 znakov, da nam dieta (ne) ustreza Sadno-zelenjavni prečiščevalni sok. Enodnevni spomladanski post s sadnimi in zelenjavnimi sokovi cover Deset zdravih alternativ jutranji kavi · · ·