cover
Utrip mesta · zdravje & lepota

Za med v zdravilstvu pravijo, da deluje antibiotično in je učinkovit zlasti pri zdravljenju infekcij in prehladnih obolenj v ustih, žrelu in dihalnih poteh. Poglejmo, za kaj vse ga še lahko uporabimo, in katere zdravstvene težave nam bo pomagal odpraviti.

Predstavljamo vam 10 najbolj sladkih in nežnih različic odpravljanja pogostih zdravstvenih težav. Pri preganjanju aken, slabega zadaha, suhih las in prehlada nam bo namreč to jesen priskočil na pomoč zdravilni med.

1. V boj nad vneto grlo

Mešanica medu, zelišč in citrusov zanesljivo pozdravi vneto grlo, saj ublaži vnetje in prežene bakterije.

2. Piling iz sladkorja in medu

S sladko mešanico iz sladkorja in medu nežno odstranimo odmrle celice in tako omogočimo, da je koža po nanosu pilinga sveža in sijoča.

3. Adijo nečista koža

Maska iz jogurta in medu pomaga v boju z aknami, saj probiotiki, ki jih najdemo v jogurtu, pomagajo oblažiti vnetje in koži povrnejo naravno pH ravnovesje, med pa prispeva k hitrejšemu celjenju ran in prav tako pomaga pri vnetju.

4. Pomoč pri prehladu

Med pozdravi prehlad, če ga nekajkrat na dan zaužijemo v kombinaciji s cimetom.

5. Poslovimo se od anksioznosti

Kozarcu pomarančnega soka dodajmo žličko medu in ščepec muškatnega oreščka. Napitek bo odgnal vse znake anksioznosti.

6. Med odžene željo po nikotinu

Če se odvajamo od cigaret, nam bo pri tem pomagala kombinacija ananasa in medu.

7. Rešitev za slabo cirkulacijo

Žlička cimeta, žlička medu in naša najljubša čajna mešanica bodo pospešili slabo cirkulacijo.

8. Zdravilo za ekcem

Med ima posebno zdravilno moč, saj pozdravi tudi kožne ekceme. Medu dodajmo cimet in namažimo na težavno mesto. Po nekaj terapijah bomo opazili vidno izboljšanje.

9. Zobna pasta

Medu dodajmo cimet, limonin sok in sodo bikarbono. Z dobljeno zmesjo si umijmo zobe in jezik ter se poslovimo od slabega zadaha.

10. Maska za lase

Medu dodajmo rumenjak, ki je poln proteinov, in z zmesjo nahranimo svoje lase, ki se bodo po medeni terapiji čudovito bleščali.


PicMonkey Collage Frizure: 5 prelepih inspiracij, ki jih obožujejo Francozinje iStock_000018139237_Medium Zdravilna moč smeha Lemon Fruit 10 dejstev, zakaj je limonin sok najboljše zdravilo neck-issue Ste vedeli, da uporaba telefona in pisanje sporočil vodi v slabo držo? · · · ·