Klepet
V zraku · buzz buzz

Preveri, kako postati boljši v klepetu. Ker ni pomembno, ali smo na prvem zmenku, na službenemu dogodku ali v družbi prijateljevih prijateljev – navezovanje stikov z nekom, ki smo ga ravnokar spoznali, ni nikoli najlažje opravilo. Kljub temu obstajajo načini, kako postati boljši pri klepetu – tudi ko se nam zdi, da z osebo, ki so nam jo ravnokar predstavili, nimamo popolnoma nič skupnega, ali pa se znajdemo sredi neprijetne tišine. Tukaj je 10 načinov, kako postati boljši pri klepetanju …

Tudi vi pri klepetu trepetate pred nerodnimi minutami tišine? Za vse, ki imate težave z navezovanjem stikov s tujimi osebami na družabnih dogodkih, smo pripravili seznam desetih načinov, kako postati boljši v klepetu …

PREBERITE ŠE: Zgodba o največji zablodi človeštva ti bo za vedno spremenila življenje

Pokažite zanimanje

Osebi, ki ste jo ravnokar spoznali, pokažite zanimanje in ji dovolite, da pove čim več informacij.

Postavljajte odprta vprašanja

Namesto vprašanj, na katera je lahko odgovoriti s preprostim ja ali ne, postavljajte odprta vprašanja in pustite sogovorniku, da se razgovori. To bo vodilo do zanimivega in razvejanega pogovora.

Učite se

Pustite, da vam sogovornik pove kaj zanimivega o svoji službi, hobiju, najljubši restavraciji … in se naučite česa novega.

Bodite na tekočem

Berite, glejte in poslušajte novice. Ko nastane neprijetna tišina, omenite kaj, kar ste prebrali/videli/slišali, in pogovor se bo neprekinjeno nadaljeval.

Pripovedujte zanimive zgodbe

Med pogovorom poskušajte povedati anekdote, s katerimi boste svojega sogovornika nasmejali/mu dali vedeti, da ga razumete.

Vadite pogovorno tehniko DPRD

DPRD je okrajšava za družino, poklic, rekreacijo in denar. V trenutkih, ko preprosto ne veste, kaj reči, svojega sogovorca vprašajte nekaj o njegovi družini, poklicu, najljubši obliki rekreacije in o ekonomiji nasploh.

Oponašajte dobre sogovornike

Spremljajte pogovorne oddaje in budno opazujte, kako spretni so gostitelji pri vodenju pogovora, ki kar teče in teče …

Pohvalite sogovornika

Svojemu sogovorcu dvignite samozavest z laskanjem in si tako hitreje pridobite njegovo zanimanje.

Vadite vedno in povsod

Vadite z vsemi ljudmi, ki jih srečate, pa naj bo to voznik taksija, vratar v službi ali natakarica v vašem najljubšem lokalu. S klepetom je tako kot z vsemi preostalimi stvarmi – več ko boste vadili, boljši boste postali.

Zara Najbogatejši človek na svetu ni več Bill Gates, ampak oče Zare! Produktivna jutra Preprosta tehnika za produktivnejši začetek dneva Domiselni načini  naznanitve prihoda novorojenčka Najbolj simpatični načini, kako sporočiti novico o rojstvu Svetovne znamenitosti kot del nečesa drugega. Svetovne znamenitosti, kot jih še ne poznaš