Stres
Utrip mesta · zdravje & lepota

Stres postaja sestavni del vsakdanjika sodobnih ljudi, zato se lahko hitro zgodi, da ga – zaradi stresne službe in prezapolnjenega urnika – začnemo jemati za samoumeven del našega življenja. Ker pa dolgotrajna izpostavljenost stresu lahko pripelje do resnih zdravstvenih težav, hormonskega neravnovesja in vsesplošnega slabega počutja, je nujno, da se ga naučimo obvladovati. Tukaj je 10 načinov, kako ga premagati!

Naj stres ne postane stalni spremljevalec vašega življenja. Naučite se ga obvladovati, saj bo to na dolgi rok preprečilo raznovrstne zdravstvene težave in slabo počutje. V nadaljevanju poglejte, kako se je najbolje spoprijeti s stresom in ga celo popolnoma izničiti … Tukaj je 10 načinov, kako ga premagati!

Meditirajte

Zbudite se malo bolj zgodaj in začnite dan z meditacijo. Že 5 minut meditacije na dan bo z osredotočanjem na dihanje, telo in okolico v vaše življenje prineslo veliko mero miru in potrebne tišine.

Zdrav zajtrk

Po meditaciji si privoščite zdrav zajtrk – če se vam mudi v službo, si pripravite smuti za s sabo in ga popijte na poti v službo, sicer pa si privoščite mirno jutro s toplo vodo z limono in ovseno kašo z jogurtom in banano. Vaše telo vam bo hvaležno.

Redno gibanje

Če ste preobremenjeni, se odpravite na sprehod, ki naj počasi preide v tek ali katerokoli drugo vadbo. Redna telesna vadba pomaga pri telesnem kot duševnem počutju, posledično pa premaga tudi stres. Izberite si aktivnost, ki vam je všeč in pri kateri ni pretirane tekmovalnosti.

Ustavite se

Poslušajte svoje telo in si privoščite počitek, ko to potrebujete. V natempiranem vsakdanu se hitro zgodi, da se preprosto pozabimo ustaviti in sproščeno zadihati. V službi ne pozabite na občasen odmor, sprehod ali sproščen pogovor s sodelavci.

Proč od negativnih ljudi

Ljudje, ki nas obkrožajo, še kako vplivajo na naše počutje. Izogibajte se ljudem, ki vam jemljejo energijo, in se raje obkrožite s pozitivci, ki bodo v vas prebudili le najboljše.

Povežite se z naravo

Poskrbite, da se vsak dan vsaj za nekaj minut sprehodite po svežem zraku.

Vadite jogo

Joga je odličen način za premagovanje obremenjenosti, saj gre za kombinacijo dveh uničevalcev stresa – telesno vadbo in meditacijo.

Temna čokolada

Dobra novica! Tudi čokolada je eden izmed učinkovitih sredstev za boj proti stresu. Naj bo čim bolj temna in naj vsebuje vsaj 85 odstotkov kakava, ki premore velik odmerek magnezija in antioksidantov.

Spotite se

Naj bo s telovadbo ali savno – spotite se! Potenje kot način izločanja strupov iz telesa pripomore v boju proti stresu, zato se potite vsaj enkrat tedensko.

Smeh je pol zdravja

Smejte se! Smejanje znanstveno dokazano premaguje stres in anksioznost, zato je pomembno, da se obkrožite s pozitivnimi ljudmi, ki vam pričarajo nasmeh na obraz. Včasih pa bo dovolj že, če si ogledate svojo najljubšo komedijo …

3960 6 mitov o spanju Sadje za energijo S katerim sadjem se napolniš z energijo? Nohti Kaj nohti razkrivajo o vašem zdravju? tashiara Kako ohraniti naše možgane v super formi? · ·