Wellness - woman having aloe vera application
Utrip mesta · zdravje & lepota

Blagodejna aloe vera je ena najbolj izjemnih in vsestranskih rastlin za nego telesa. Gel aloe vere, ki ga najdemo v mesnatih listih rastline, namreč odpravlja strije, opekline, nepravilnosti na koži in še mnogo več.

Blagodejna aloe vera je ena izmed najbolj vsestransko uporabnih rastlin vseh časov. Za zdravljenje vnetij in opeklin so jo ljudje uporabljali že v davnih časih, njene zdravilne učinke pa cenimo tudi danes. Rastlino lahko preprosto gojimo doma in iz njenih listov stiskamo sok ali pa v trgovini poiščemo 100-odstotne gele in sokove aloe vere. V nadaljevanju predstavljamo 10 načinov uporabe aloe vere, za katere do sedaj nismo vedeli.

1. Vlaženje kože

Dragi losijoni za telo kljub mnogim kemičnim sestavinam pogosto ne pripeljejo do želenih rezultatov. Namesto umetnih mešanic uporabimo kar gel aloe vere, ki se izjemno hitro vpije in čudežno navlaži kožo. Ker pomiri kožo, je izredno uporaben po britju in depilaciji.

2. Izenačenje tona kože

Če je barva kože na obrazu neenakomerna, nanjo redno nanašajmo gel aloe vere, ki ga nežno vtremo v kožo. Ten kože bo z redno uporabo postal enakomernejši.

3. Boj proti aknam

Aloe vera vsebuje naravne antibakterijske in protivnetne snovi, zaradi česar je kot nalašč za boj proti aknam. Aloe vera zmanjša tudi opaznost brazgotin, ki so posledica aken, ter preprečuje nastanek novih aken.

4. Odpravljanje strij

Aloe vera na koži tvori zaščitno plast, ki kožo obvaruje pred zunanjimi vplivi ter jo intenzivno vlaži, s čimer pomaga preprečevati nastanek strij. Pri zdravljenju strij lahko aloe veri primešamo kakavovo, karitejevo ali kokosovo maslo.

5. Odpravljanje brazgotin

Aloe vera pospešuje celjenje kože in preprečuje nastanek vidnejših brazgotin.

6. Posvetlitev kožnih madežev

Redna uporaba aloe vere opazno posvetli temne madeže na koži, ki so posledica staranja in prekomernega izpostavljanja sončnim žarkom.

7. Zdravljenje opeklin in poškodb kože

Aloe vera na pomoč priskoči tudi rzdraženi, opečeni in poškodovani koži. Medtem ko kožo hladi, jo aloe vera namreč tudi pomiri in okrepi.

8. Balzam za lase

Ker aloe vera odlično navlaži tudi lase, jo lahko uporabimo tudi kot kakovosten balzam za lase.

9. Okrepitev nohtov

V obnohtno kožico vsak dan nežno vmasirajmo aloe vero. V nekaj tednih bodo nohti opazno močnejši in zdravi.

10. Odpravljanje neprijetnega zadaha

Aloe vera preprečuje nabiranje bakterij v ustni votlini in s tem uspešno odpravlja neprijeten ustni zadah.


Foto: Miramax Films Urban Decay predstavlja kolekcijo ličil navdihnjeno po filmu Pulp Fiction Zamrznjen nizkokalorični jogurt 10 “zdravih” priboljškov, s katerimi lahko škodujemo svojemu zdravju cover 10 dejstev o laseh, ki jih gotovo niste vedeli cover_maskara Nagradna igra: Deborah Milano predstavlja novo maskaro – Extraordinary 5-in-1 Mascara