shutterstock_552497335
Utrip mesta · destinacija

Potovanje je čarobno zaradi mnogih razlogov, eden izmed glavnih pa je zagotovo odkrivanje čudovitih, neokrnjenih plaž. Mnogi iščejo tipične peščene plaže, vendar pa te tudi največkrat razočarajo. V članku si lahko ogledate, katere so najbolj edinstvene plaže na svetu. Morda pa se na kakšno odpravite v tem poletju.

Oglejte si, kako so videti najbolj edinstvene plaže na svetu.

Plaža, ki se sveti v temi – Maldivi

Ta plaža na Maldivih je znana po tem, da se ponoči sveti v temi. To pa ni posledica kakšnega strupenega barvila, temveč planktona. Plankton je prostemu očesu neviden, zaznamo pa lahko svetlobo, ki jo oddaja ponoči.

Plaža iz stekla – Kalifornija

Steklena plaža v Kaliforniji je namesto z mivko ali kamenčki posuta s steklenimi delčki. Ti so zaradi vpliva morja tako zaobljeni, da je nevarnost urezov minimalna.

Skrita plaža – Mehika

Na otoku Marietas v Mehiki se skriva pravi biser narave. Playa del Amor je plaža, ki je skrita v vznožju votline.

Plaža z roza peskom – Bahami

Mnogi se na svoje medene mesece odpravijo na Bahame. In glede na to, da je tam možno obiskati plažo z roza peskom, to sploh ni presenetljivo! Kaj je vendar bolj romantično od tega?

Plaža gigantskih stopnic – Irska

Ta plaža je videti kot scena za kultno serijo Igra prestolov.

Plaža iz školjk – Avstralija

Zaradi visoke koncentracije soli v tem delu morja ne živi veliko naravnih sovražnikov školjkam, zato so se lahko razmnožile v velikem številu. Posledično so njihove lupine na obali celotnega zaliva.

Vijolična plaža – Kalifornija

Če vas plaža iz stekla ne navduši, se lahko v Kaliforniji podate tudi na vijoličasto plažo.

Morska votlina – Portugalska

Obala Algarve na Portugalskem je zgrajena iz apnenčastega kamna, ki ga je morje skozi stoletja spodjedalo. S takšno erozijo je med drugimi nastala ta čudovita morska votlina.

Plaža katedral – Španija

Ta osupljiva plaža obiskovalcu daje občutek, da se sprehaja znotraj naravne katedrale.

Plaža z bovling skalami – Kalifornija

Kalifornija je polna nenavadnih plaž. Ena izmed njih je tudi ta plaža, ki v času oseke razkrije celo vrsto skal v obliki krogel za bovling.

Plaža vročih bazenov – Nova Zelandija

Na tej plaži obiskovalci počnejo na videz nenavadno aktivnost – v pesek izkopljejo luknjo in se vanjo uležejo. Skrivnost je v tem, da luknjo zalije prijetna, topla voda.

Plaža z rdečim peskom – Galapagos

Na Galapagosu lahko obiščete plažo, ki je zaradi vulkanskega delovanja posuta s čudovitim rdečim peskom.

Anse Source d’Argent – Sejšeli

Na Sejšelih se skriva plaža, posuta s snežno belim peskom, iz katerega se bohotijo pompozne skale. Plaža gleda na zahod, zato je popolna za opazovanje sončnega zahoda.

Plaža Navagio – Grčija

Na Zakintosu lahko obiščete plažo Navagio, ki se je drži ime »plaža brodolomov«. Tam se namreč nahaja razbitina ladje MV Panagiotis.

PREBERITE ŠE: 20 enkratnih evropskih izkušenj, ki jih moraš doživeti v svojih 20-ih

31928274_1725404504165111_237146559119097856_n 20 enkratnih evropskih izkušenj, ki jih moraš doživeti v svojih 20. guntu-floating-hotel-japan-4 8 neverjetno spokojnih in lepih plavajočih hotelov Tour du Mont Blanc, Francija, Italija, Švica Fenomenalne destinacije v gorah, ki jih bo želel obiskati vsak pustolovec obonjan-bell-tent-OBONJAN0317 Glamping na Hrvaškem: 6 glampingov, ki vas bodo navdušili · · · · ·