PicMonkey Collage
Kulturni izbor · glasba

Leta 2014 je plesna glasba nadaljevala svojo misijo, ignorirala je meje, ki so jo nekoč delile na regije, zvrsti in pristaše. Sestavili smo seznam najboljših desetih albumov elektronske glasbe, ki so nam v letu 2014 dali občutek, da nadaljujejo dobro začrtano pot umetnika ali pa prinašajo nekaj svežega.

1. Aphex Twin, Syro

Oboževalci Aphex Twina niso imeli razloga, da bi dvomili v uspeh Richarda Davida Jamesa, tudi po trinajstih letih radijske tišine je Syro vse prej kot pa razočaranje.

2. Caribou, Our Love

Šesti album Our Love nad počasnimi žuborečimi “groovi” ožarja s toplino, hrepenenjem in melanholično nostalgijo.

3. Flying Lotus, You’re Dead

Peti album je zvok preporoda.

4. Andy Stott, Faith in Strangers

Tukaj kraljuje subtilnost. Britanski veteran Andy Stott je mojster v dosegu maksimalnega učnika z minimalnimi sredstvi. Na četrtem albumu eksperimentalist obrne prepovedane zvoke v čudovite artefakte.

5. Todd Terje, It’s Album Time

Norveški producent Todd Terje filtrira vizijo prihodnosti skozi preteklost. It’s Album Time je ekvivalent robo-disco synthu iz Miami Vica z nekaj kratkimi izleti v vesolje. Balzam za živce.

PREBERITE ŠE: DJ Earworm – največje glasbene uspešnice leta 2014 v enem miksu

6. Kassem Mosse, Workshop 19

Neznačilna črna embalaža za Workshop 19 je bila ena izmed najbolj pričakovanih izdaj leta. Ponuja absolutno najboljše v psihadeličnem mid-tempo housu.

7. Gazelle Twin, Unflesh

Razburljiv in industrijsko obarvan opus Elizabeth Bernholz črpa iz Kate Bush in The Knife.

8. Theo Parrish, American Intelligence

Več kot dvourna kompilacija American Intelligence, katere ime je oksimoron, ponuja v mali dozah ritme, ki nas nikoli ne zapustijo.

9. Moodymann, Moodymann

Za njegov izjemni sedmi studijski album, ležerni in legendarni odpadnik Kenny Dixon Jr. premeša jazz, soul, funk, gospel in house.

10. Ben Frost, A U R O R A

Peti solo album avstralskega producenta iz Islandije je povsem v nasprotju s tistim, kar smo od njega slišali poprej. Njegov album A U R O R A je tako preizkušanje glasbenih meja kot transcendentalna lepota.

PicMonkey Collage 15 glasbenih albumov, ki jih morate poslušati v letu 2015 cover Glasbene novosti tedna #53 taylor-swift-sunglasses Najboljša napačno slišana glasbena besedila leta 2014 cover-victoria Viktoria Modesta: prva bionična pop zvezda · · ·