shutterstock_515247886
Utrip mesta · kulinarika

Japonska je dežela vseh presežkov. Njeni prebivalci veljajo za zelo sposobne ljudi. Ob obilici spretnosti, ki jih imajo, pa spadajo tudi med najboljše proizvajalce nožev na svetu.

Azijska otoška država je med drugim znana po kakovostnem kuhinjskem priboru. Brez dvoma lahko zatrdimo, da vsak dober kuhar pri svojem delu potrebuje učinkovit nož. Če se pred štedilnikom dobro znajdete tudi sami, vam predlagamo, da preizkusite katerega izmed 10 nožev, ki so jih izdelali japonski mojstri.

KYOCERA ADVANCED CERAMIC CHEF KNIFE

Črnega keramičnega rezila, ki se ponaša z lahko težo in odpornostjo na rjo, vam ne bo treba brusiti pogosto. Nožev ročaj je narejen iz lesa Pakka.

kyoceraadvancedceramics.com

YOSHIHIRO AOKO PETTY CHEF KNIFE

Les Pakka prav tako krasi ročaj tega noža, ki se lahko pohvali z dosmrtno garancijo. Za kar se da oster rez poskrbi jekleno rezilo.

echefknife.com

MASAHIRO 14904 MVH CHEF KNIFE

Nož Masahiro 14904 MVH kuharje navdušuje s trdno in zanesljivo strukturo. Rezilo z asimetričnim robom je izdelano iz nerjavečega jekla MBS-26.

naifuji.com

MIYABI ARTISAN SG2 CHEF’S KNIFE

Nož podjetja Miyabi ni le zanimiv na pogled. Po zaslugi lesenega ročaja, sijajnega jeklenega rezila in ergonomske oblike bo kos še tako zahtevni nalogi.

zwillingonline.com

MIYABI MIZU SG2 CHEF’S KNIFE

Miyabi ni pozabil niti na ljudi, ki so bolj naklonjeni črni barvi. Nožev ročaj je izdelan iz vrhunskega laminata Micarta, medtem ko bo za rezanje zadolženo jeklo SG2.

surlatable.com

ZDP-189 BUNKA BLACK CHEF KNIFE

Kuhinjski nož ZDP-189 je svojo končno obliko dobil po dolgih letih izpopolnjevanja. Sharp Edge tokrat stavi na orehov les v kombinaciji z jeklom ZDP-189.

sharpedgeshop.com

SHUN HIRO SG2 CHEF’S KNIFE

Pri Shunu so se odločili, da model Hiro SG2 opremijo s kar 32 plastmi kakovostnega jekla Damascus. Pozabiti ne smemo niti na črno-rdeč ročaj, izdelan iz lesa Pakka.

cutleryandmore.com

HINOKI S1 GYUTO CHEF’S KNIFE

Nož Hinoki S1 Gyuto si gotovo zasluži naziv najlepšega noža na tem seznamu. Rezilo, izdelano iz karbonskega jekla White Steel #1, se odlično dopolnjuje z ergonomskim ročajem. Slednji je proizveden iz orehovine in hrastovine.

hinoki.shop

KORIN GINSAN-KO KIRITSUKE

Naj vas videz tega noža ne zavede. Pripomoček z rezilom iz visoko cenjenega karbonskega jekla Ginsan-Ko je namreč izjemno priljubljen med japonskimi kuharji.

korin.com

TOGIHARU AO-KO SUMINAGASHI HOGASUMI YANAGI

Dolgo in tanko rezilo, izdelano iz visokokakovostnega jekla Blue Paper Steel, nekoliko spominja na meč. Že po tem lahko sklepamo, da se je ta nož pripravljen zoperstaviti vsakemu izzivu.

korin.com


hrana 2018 13 nenavadnih primerov hrane, ki se je pojavila v letu 2018 IRP_5294 Maxi slaščičarna: Gremo na najboljše slaščice Kobjeglava - TR2018 pomlad - Jabolcna kremna juha in hrustljave testenine - foto Ana Rojc Teden restavracij jesen 2018: drugi najokusnejši teden letošnjega leta 36751533_192309374791289_1464780338394824704_ni HI KO FI: zlata skodelica kave v Mariboru · · · ·