A22T1838
Utrip mesta · kulinarika

Podelitev 2015 World’s Best Restaurant Awards, ki jo organizira revija Restaurant in sponzorja Pellegrino ter Acqua Panna se pri izbiri najboljših restavracij na svetu vsako leto posvetuje s kar tisoč sodniki, ki so kuharski mojstri, kritiki, pisci kulinaričnih vsebin in gostilničarji. Vselej izberejo 50 najboljših restavracij na svetu. Mi vam s povezavami na njihove spletne strani predstavljamo 10 najboljših!

Letošnje prestižno prvo mesto je zasedla španska restavracija El Celler de Can Roca iz Girone, ki se je med drugim že lansko leto znašla na odličnem drugem mestu. Lanska zmagovalka, danska restavracija Noma, je pa tokrat osvojila tretje mesto. Odklikajte na njihove spletne strani in ne pozabite jih obiskati, ko se boste nekoč potepali v njihovi bljižini.

Letošnjih 10 najboljših restavracij na svetu si na seznamu sledi takole:

  1. El Celler de Can Roca, Girona, Španija
  2. Osteria Francescana, Modena, Italija
  3. Noma, Copenhagen, Danska
  4. Central, Lima, Peru
  5. Eleven Madison Park, New York, ZDA
  6. Mugaritz, San Sebastián, Španija
  7. Dinner by Heston Blumenthal, London, Velika Britanija
  8. Narisawa, Tokyo, Japonska
  9. D.O.M., São Paulo, Brazilija
  10. Gaggan, Bangkok, Tajska

Celoten seznam restavracij na seznamu top 50, pa najdete preko te povezave!

V galeriji si oglejte fotografije letošnje zmagovalne restavracije El Celler de Can Roca.

El Celler de Can Roca, Girona, ŠpanijaOdpri galerijo
Voda z okusom Kako pripravimo osvežujočo sadno vodo? Je drago vino res boljše od poceni vina? Eksperiment: Je drago vino res boljše od poceni vina? Odgovor vas bo presenetil! Burger iz oslovega mesa v Pekingu (levo) in morski ježek v Tokiu (desno). Najbolj kul ulična hrana na svetu Zakaj ima sir luknje? Švicarji odkrili, zakaj ima sir luknje ·