glow
Kulturni izbor · film

Netflix vsako leto ponudi vse več in več lastne produkcije, in ta je velikokrat tudi nagrajena. V poplavi izbire se lahko kaj hitro zmedemo, a brez skrbi: tudi Netflixove serije pridejo v roke strogih kritikov na Metacriticu. In tukaj je 10 najboljših serij na Netflixu 2017, ki si jih lahko ogledate tudi pri nas.

10 najboljših serij na Netflixu 2017 po mnenju kritikov:

10. Big Mouth (2017), ocena 80

Deset epizod, pol ure nadrealistične animirane komedije. Najboljša prijatelja Nick Kroll (Kroll Show, The League) in Andew Goldberg (Družinski človek) se spopadata z vsakim neugodnim trenutkom najstnikov, ki se prebijajo skozi puberteto.

9. Glow (2017), ocena 81

Serijo so navdihnile resnične rokoborke iz leta 1980. Sicer fiktivno doganjanje je postavljeno v Los Angeles, kjer brezposelna igralka išče zadnjo priložnost za uresničitev svojih sanj.

8. Five Came Back (2017), ocena 81

Dokumentarec, ki je sestavljen iz treh delov, pripoveduje, kako je Hollywood spremenil drugo svetovno vojno in obratno. To spoznamo skozi preplet izkušenj petih legendarnih filmskih ustvarjalcev, ki so v vojni služili svoji državi: Johna Forda, Williama Wylerja, Johna Hustona, Franka Capre in Georgea Stevensa. Dokumentarec vključuje tudi intervjuje s Stevenom Spielbergom, Francisom Fordom Coppolo, Guilleromom de Torom, Paulom Greengrassom in Lawrenceom Kasdanom. Glas je posodila Merly Streep.

7. A Series of Unfortunate Events (2017), ocena 81

Medtem ko tajnica gospoda Poeja dela nadure, grof Olaf v gledališko delo The Marvelous Mirrage vključi Violeto in Klausa.

6. Alias Grace (2017), ocena 82

Kanada, 19. stoletje. Psihiater ima težko nalogo, saj se mora odločiti, ali bi lahko bila morilka zaradi norosti oproščena kazni. Serija temelji na nagrajenem romanu Margaret Antwood.

5. Dear White People (2017), ocena 85

Gostiteljica na študentskem radiu Samantha White vodi protest proti študentski zabavi temnopoltih ljudi, razkritja o njenem ljubezenskem življenju pa jo postavijo v neroden položaj.

4. Lady Dinamite (2016), druga sezona, ocena 85

Maria Bamford v tej komediji igra fiktivno različico sebe. Ohlapna adaptacija pripoveduje o tem, kaj je igralka in ustvarjalka stripov v življenju sprejela, da je lahko takšna, kot je.

3. BoJack Horseman (2014), četrta sezona, ocena 87

Will Arnett je posodil glas BoJacku, neuspešni zvezdi iz 90. let prejšnjega stoletja, ki se trudi, da bi našla pot iz bolečine, viskija in neuspešnih odnosov. Ob navzočnosti njegovega človeškega prijatelja Todda (Aaron Paul), mačjega agenta in nekdanje partnerke princese Caroly (Amy Sedaris), je BoJack pripravljen na vrnitev.

2. Better Call Saul (2015), tretja sezona, ocena 87

Z emmyjem nominiran uvod v Kriva pota sledi nepomembnemu odvetniku Jimmyju McGillu, ki se preoblikuje v moralno vprašljivega odvetnika Saula Goodmana.

1. Master of None (2015), druga sezona, ocena 91

Komik Aziz Ansari piše in režira serijo Master of None, ki temelji na njegovih življenjskih izkušnjah. Serija je letos prejela emmyja za izjemen scenarij za komično serijo.


cover-velika-igra Prihaja v kino: VELIKA IGRA ladybird3 Ta novi film je na Rotten Tomatoes najbolje ocenjeni film v vsej zgodovini cover-prava-nota Prihaja v kino: PRAVA NOTA 3 Film and Television V hotelu Plaza imate priložnost, da živite kot Kevin iz Sam doma · · · ·