Cigara The Arturo Fuente Opus XA
Utrip mesta · svet po moško

Cigare so statusni simbol. So pojem luksuza, pojem hedonizma, znak, da življenje zajemamo s polno žlico. Kajenje cigar je svojevrsten obred, visoko nad klasičnim kajenjem. Okus prave cigare je poln in plemenit in pomeni posebno stopnjo užitka. A bolj kot kaj koli drugega je največji draž cigar njihova ekskluzivnost, zato vam v nadaljevanju predstavljamo 10 najdražjih cigar na svetu.

Cigare so drag hobi. Če tako želite seveda. Lahko jih namreč dobite za prgišče evrov, a pravi ljubitelji cigar vedo, da so zares dobre cigare tiste, ki so ročno zavite. In ročno zvita cigara pride s svojo ceno. Cena kompletov cigar se tako gibajo od nekje 20 pa do več kot sto tisoč evrov. Delimo ji na dobre, odlične in premium, vsaka vrsta pa ima kakopak svoj cenovni razred, arome in okus. Najboljši tobačni listi prihaja iz Kube in Dominikanske republike, kjer tudi svaljkajo najboljše cigare na svetu. Tiste najdražje cigare pa najdete v nadaljevanju.

PREBERITE ŠE: Hedonizem pri visokih obratih: je to najsrečnejši par na svetu?

10 najdražjih cigar na svetu:

10. The Stradivarius Churchill / 32 evrov

The Stradivarius Churchill sodi na rep najdražjih cigar na svetu. Na voljo je v treh velikostih, vsaka pa stane 32 evrov. Gre za mešanico mehiškega, nikaragovskega in dominikanskega tobaka zvitega v habana list.

9. Cohiba Esplendido / 33 evrov

Znamka Cohiba je bila v šestdesetih letih ustanovljena na Havani v Kubi. Njihova škatla cigar vas bo stala okoli 700 evrov oziroma 33 evrov na cigaro. Slovijo po močnem okusu in kljub 9. mestu sodijo med top 3 najboljše cigare na svetu.

8. The Padrón Serie 1926 80 Years / 37 evrov

Padron Serie 1926 80 Years cigare so izdelane posebej za osemdeseto obletnico te znamke cigar, ki jo je ustanovil Jose Orlando Padron. Gre za njihovo najcenejšo premium cigaro, ki je na voljo v naravnih oziroma madura ovojih. Za kos boste morali odšteti 37 evrov.

7. Louixs / 47 evrov

Louixs cigare imajo prav poseben status, saj veljajo za najbolj okusne cigare vseh časov. A ker je to lestvica najdražjih, je s 47 evri za kos (moč jih je kupiti le posamično) na ”samo” 7. mestu lestvice najdražjih cigar na svetu.

6. The Arturo Fuente Opus X BBMF / 52 evrov

Cigaro The Arturo Fuente Opus X BBMF krasi oster in močan okus. Izredno težko jo je najti, zato velja skorajda za zbirateljski kos.

5. The Arturo Fuente Opus X-A / 75 evrov

Cigare The Arturo Fuente Opus X-A velja za ene najdaljših. Dolge so namreč kot ponedeljek, kar v centimetrih pomeni 24 cm. Najdete jo zgolj v izbranih trgovinah in če naletite nanjo, potem vam ne sme biti odveč odšteti 75 evrov, kajti vprašanje je, kdaj boste zopet naleteli nanjo.

4. The Fuente Don Arturo AnniverXario / 80 evrov

Cigaro z letnico 2008 je predsednik podjetja Funte poklonil svojemu očetu. Prodajajo se v škatlah po 7040 evrov, a če bi radi samo en kos, boste morali zanj odšteti velikih, a še vedno precej znosnejših 80 dolarjev.

3. The Cohiba Behike / 422 evrov

Zdaj pa smo prispeli do Louis Vuitton med cigarami. Cohiba Behike je pregrešno draga, saj vas bo olajšala za 450 dolarjev, a k sreči obstaja tudi S-Budget verzija, za katero boste odšteli zgolj 50 evrov.

2. The Gurkha His Majesty’s Reserve / 750 evrov

Cigare The Gurkha His Majesty’s Reserve vsebujejo kanček Luis XII konjaka, zato cena 750 dolarjev za kos ne preseneča. Letno izdelajo let 100 škatel, ki vsebujejo po 20 cigar, stanejo pa kot manjši avto- 14.080 evrov.

1. The Gurkha Black Dragon / 1080 evrov

Najdražja cigara na svetu je cigara The Gurkha Black Dragon. Dolga je 21 centimetrov, kar pomeni, da vas vsak pokajen centimeter stane 51 evrov. Letno izdelajo le nekaj paketov, za 100 cigar pa boste morali odšteti 108 tisoč evrov!

Movember Movember: Izdelki, ki bodo ob brkih in bradi zaznamovali november Chevall_press-1m Prvi slovenski izdelovalec ur Chevall Watches gre na Kickstarter rae-ambient Rædical – olje za brado – slovenska kolekcija olj za nego brade in brkov Brki in brada skozi čas. Kako so se moški brki in brada spreminjali skozi čas #evolucija