10 najdražjih superg na svetu
Utrip mesta · moda

Ne boste verjeli, ampak vrednost para športne obutve lahko presega neverjetnih 20 tisoč evrov. Katere superge so se znašle na vrhu lestvice najdražjih na svetu?

Časi, ko so superge veljale le za obutev, namenjeno športnim aktivnostim, so za nami. Postale so nepogrešljiv modni kos, zaradi strme rasti priljubljenosti superg pa so poskočile tudi cene mnogih legendarnih modelov, ki si jih na vsak način prizadevajo pridobiti zbiratelji z različnih koncev sveta. In zato vam predlagamo, da pobrskate po svojem domu, ker nikoli ne veste, kje v shrambi se skriva obutev, vredna več tisoč evrov.

Spletni trgovec Stock X je razkril lestvico 10 najdražjih superg na svetu. Vrednost najdražjega modela znaša neverjetnih 22.978 € – gre za futuristične superge Nike Air MAG, ki so prvič ugledale luč sveta v filmu Nazaj v prihodnost 2 (Back to the Future Part II, 1989). Nike jih je potrošnikom leta 2016 ponudil v le 89 primerkih.

View this post on Instagram

What’s your Grail sneaker? DeadStox.com

A post shared by DeadStox® (@thedeadstox) on

Katere superge so se zraven že omenjenih uvrstile v elitno družbo, si oglejte v spodnji galeriji.

Galerija: 10 najdražjih superg

10. Nike Dunk Low Staple SB NYC Pigeon (2005)Odpri galerijo
shutterstock_513016855 adidas x Beyoncé: ekskluzivna nova linija oblačil in obutve Pravilo 2:4 – uredila se boš v 10 minutah Pravilo 2:4 – uredila se boš v 10 minutah Z leve proti desni so: Petja Zorec, Tomaž Turk, Aska Kajtazovič, Jona Bednjanec in Tomaž Mihelič. LJFW 2019: nagradi WOW v roke Joni Bednjanec in Petji Zorec LJFW Ljubljana Fashion Week LJFW 2019: zadnji dan modnih revij v znamenju drznih kreacij