johan-mouchet-265564
Utrip mesta · destinacija

Kaj je pravzaprav eleganca? Ni je mogoče kupiti, prav tako pa jo je težko zares opredeliti. Vsi vemo, da se trendi spreminjajo, eleganca pa nikoli ne gre iz mode. V modni spletni trgovini Zalando so izbrali najelegantnejša mesta na svetu, tista, ki ustrezajo njeni subtilnosti.

Od veličastne Dunajske filharmonije do sofisticirane francoske riviere – eleganca nosi več obrazov. Ne samo ljudje, tudi mesta s svojo edinstveno arhitekturo in kulturnimi točkami prispevajo k eleganci same destinacije. Denar je ne more kupiti, kljub temu pa se več milijard letno nameni modni in turistični industriji, ki poskušata prebuditi to subtilno kakovost. Ironično je, da se ta lahko doseže s poceni šalom, piknikom v lepem, čistem parku in kozarcem kakovostnega rdečega vina. Eleganca je vprašanje okusa, odnosa in vedno prikazuje našo najboljšo stran.

Kljub svoji zapleteni opredelitvi nam ob besedi ‘eleganca’ na misel pride kar nekaj svetovnih prestolnic. To so mesta, ki jo pač imajo.  Modni poznavalci spletne trgovine Zalando so se odločili, da pogledajo, katera so najelegantnejša mesta na svetu. Na podlagi treh dejavnikov (moda, urbanost in dostopnost) so ocenili več tisoč mest in izbrali 400 mest, ki se štejejo za elegantna bodisi zaradi mode bodisi zaradi arhitekture. Na končni lestvici se je znašlo 80 mest. Da bi se mesto uvrstilo čim višje, mora imeti uspešno modno sceno, kulturno in zgodovinsko pomembno arhitekturo, visoko razvit turizem ter privlačno vstopno točko za turiste, saj prvi vtis vedno šteje. V galeriji poglejte, katerih je 10 najelegantnejših mest na svetu. Ljubljana se na žalost ni znašla med prvimi 80 najelegantnejšimi mesti na svetu.

Galerija – 10 najelegantnejših mest na svetu

10. Rim, ItalijaOdpri galerijo

3. Julijske Alpe, Slovenija Lonely Planet: 10 najboljših regij za potovanje 2018, med njimi tudi slovenska 5. Nova Zelandija Lonely Planet: 10 najboljših držav za potovanje 2018 Famadihana 9 praznikov, ki so temačnejši od noči čarovnic Portobello-Road-Flea-Market 7+ najboljših Vintage & Second hand sejmov, ki jih obiščite v teh evropskih prestolnicah · · · · · · · · · · · ·